Koolhydraatarme lasagne met courgette en gehakt is overheerlijk comfort food, zonder de snelle koolhydraten en suikers. Ja ja, ook lasagne is koolhydraatarm te maken; courgette is een prima vervanger van lasagnebladen!
Zo krijg je een minder natte lasagne
Een courgette lasagne kan nogal snel waterig worden. In tegenstelling tot lasagnebladen, die tijdens de bereiding vocht opnemen, geeft een courgette vooral vocht af. Dus heel gek is het niet. Met een beetje meer werk is dit op te lossen. Je kunt twee dingen doen:
- Besprenkel de plakjes courgette met ruim zout, even laten intrekken en vervolgens het zout met het vocht eraf vegen.
- De courgette even grillen. Geeft niet alleen wat extra smaak, maar er verdampt ook vocht.
In het weekend, als ik tijd en zin heb, doe ik beiden; dit geeft het lekkerste resultaat. Doordeweeks wil ik nog wel eens accepteren dat de lasagne wat waterig is. ‘Pick your battles’ zullen we maar zeggen 😉
Wat ook een klein handje helpt, is niet de grootste courgettes uitkiezen: deze bevatten minder vocht.
Eet smakelijk! Als dit naar meer smaakt, bekijk dan ook eens onze andere koolhydraatarme recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kip Caprese of een Mexicaans gehaktbrood?
Ik zou de pot pastasaus vervangen door huisgemaakte,
kant en klare pastasaus zit bomvol koolhydraten !!
Hi Karin, het ligt heel erg aan het merk en de soort pastasaus die je gebruikt. Zelf gebruik ik vaak Pasata, waar heel weinig koolhydraten in zitten, die ik aanvul met wat knoflook en kruiden (als ik de saus niet zelf maak).
Om het recept laagdrempelig te houden heb ik er voor gekozen de keuze voor de pastasaus vrij te laten aan degene die het maakt. Het recept werkt namelijk ook prima met supermarktsaus en niet iedereen heeft tijd om zelf pastasaus te maken!
Bedankt voor het heerlijke recept, ik heb het vanavond gemaakt. Heerlijk!!!! Ik had 3 grote courgettes gebruikt uit eigen tuin en op deze manier kunnen er 4 personen van eten. Is het oorspronkelijke recept voor 2 personen of wel 4?
Het origineel is voor 3 a 4 personen, maar natuurlijk afhankelijk of je een groter eter bent of niet en of je er nog wat bij eet
Kan ik in plaats van bloem iets anders gebruiken? BV Amandelmeel of kokosmeel.gr.ina
Je zou kokosmeel kunnen proberen. Andere optie is op de witte saus te vervangen door ricotta of huttenkase.