Super lekkere koolhydraatarme bloemkool Mac ’n Cheese

Glutenvrij en koolhydraatarme bloemkool mac n cheese
Deze bloemkool Mac ’n Cheese is een perfecte koolhydraatarme ‘guilty pleasure’.

Bij veel mensen leeft het idee dat als je koolhydraatarm, glutenvrij of vegetarisch eet je dan alleen maar ‘gezonde’ dingen eet. Dit recept bewijst absoluut het tegendeel; het is stiekem gewoon een echte guilty pleasure! Oké, in dit geval is het wel iets gezonder dan een normale mac ’n cheese (doordat je een hele bloemkool gebruikt), maar toch!

Voor de kaas kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Ik gebruikte een mix van belegen Goudse kaas, Gruyère kaas en Cheddar!

Nog meer inspiratie

Geïnteresseerd in koolhydraatarme recepten? Bekijk dan ook eens onze recepten voor:

Ingrediënten koolhydraatarme bloemkool Mac ’n Cheese

1 flinke bloemkool
kleine ui
1 teen knoflook
50 g boter
125 ml room
130 -150 g geraspte kaas (een mix)
zout & peper

Optioneel: een blokje bouillon, verse peterselie

Overige benodigdheden:
kookpan, steelpan en een ovenschaal

Bereiding koolhydraatarme bloemkool Mac ’n Cheese

  1. Zet een pan op met ruim water, een snuf zout en eventueel een blokje bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, was deze en zodra het water kookt, kook je deze in 5 minuten beetgaar. Niet te gaar, want dan wordt de bloemkool in de oven te zacht en papperig.
  3. Snipper een ui, pers of snijd een teentje knoflook fijn. Smelt de boter in een (steel)pan en fruit hier op laag vuur de ui in, tot deze zacht is. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en fruit deze mee.
  4. Tevreden over je ui en knoflook? Voeg dan je room en driekwart van je kaas toe. Verwarm dit rustig en roer regelmatig door, totdat alle kaas is gesmolten en je een heerlijke kaassaus hebt.
  5. Meng in een ovenschaal de bloemkool met de kaassaus, zodat alle bloemkool goed bedekt is en top af met je overgebleven kaas en wat vers gemalen peper.
  6. Plaats de schaal in de oven en bak deze 10 minuten en daarna nog eens 3 tot 5 minuten op grillstand, voor een knapperig korstje.
  7. Optioneel: besprenkel met wat verse gesnipperde peterselie.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete ‘guilty pleasure’?

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *