Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, prei en kerrie

De klassieke gehakt, prei en kerrie ovenschotel, maar dan in een koolhydraatarm jasje en ook nog eens helemaal gemaakt zonder pakjes en zakjes. Ook nog eens super makkelijk te maken. Dus, wanneer staat deze ovenschotel bij jou op tafel?

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, prei en kerrie

Koolhydraatarme recepten, en zo ook deze, zijn vaak ideaal om meer groente naar binnen te krijgen. In plaats van aardappelen heeft deze koolhydraatarme ovenschotel een heerlijke toplaag van bloemkoolpuree en kaas. Vind je het minder belangrijk dat het gerecht koolhydraatarm is, dan kun je ook (een deel van) de bloemkool vervangen door aardappelpuree of helemaal door voorgekookte aardappelschijfjes.

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? We hebben een uitgebreide selectie!

Ovenschotel prei en kerrie, zonder pakjes en zakjes

Ik moet toegeven: van alle recepten die ik ooit met pakjes of zakjes heb gemaakt, ben ik dat het langst blijven doen voor de ovenschotel met gehakt, prei en kerrie. Hoewel het altijd lekker smaakte, was het stiekem vooral zoutig en was het altijd een heel gedoe om de aardappelschijfjes (inderdaad ook kant-en-klaar gekocht) gaar te krijgen. Aangezien je zelf nog gehakt, prei, rode paprika, ei, aardappelschijfjes en kookroom moet toevoegen, vraag ik me inmiddels een beetje af waar je eigenlijk voor betaalt.
Dit recept is net zoveel werk als met een pakje of zakje, maar veel lekkerder!

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, prei en kerrie

De klassieke gehakt, prei en kerrie ovenschotel, maar dan in een koolhydraatarm jasje en ook nog eens helemaal gemaakt zonder pakjes en zakjes. Ook nog eens super makkelijk te maken. Dus, wanneer staat deze ovenschotel bij jou op tafel?
Porties 5 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten

Gehakt-prei laag

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 stuks prei

Kerriesaus

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels kerrie
  • 2 eieren

Toplaag

  • 500 gr bloemkool
  • 3 handjes kaas
  • 1 klont boter
  • 1 ei
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet je ovenschaal klaar.
  • Bak het gehakt in olie rul met een snufje zout en peper. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de prei in ringen en was de prei goed. Bak dit samen met het gehakt nog 2 minuten mee, tot de prei begint te slinken.
  • Kook de bloemkool gaar en prak of mix tot een puree. Meng met een klont boter, 1 ei en 2 handjes kaas. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Mix voor de kerriesaus de yoghurt, kerrie en eieren goed door elkaar.
  • Schep eerst het gehakt-prei mengsel in je oven schaal. Giet hier je kerriesaus overheen en verdeel vervolgens de bloemkool erover.
  • Bestrooi met nog een handje kaas en bak in 25-35 minuten in het midden van de oven, tot de toplaag goudbruin begint te worden!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: bloemkool, gehakt, kerrie, koolhydraatarm, oven, ovenschotel, prei

Pin deze Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, prei en kerrie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme ovenschotel gehakt prei met kerrie

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close