Koolhydraatarme paas recepten (ontbijt & brunch)

Deel met vrienden en familie

Koolhydraatarme paas recepten! Pasen en lekker eten gaan voor veel mensen hand-in-hand. En ook als je graag koolhydraatarm eet, zijn er genoeg heerlijke paasgerechten die je paasonbijt of brunch/lunch tot een succes zullen maken! Vandaag zet ik een paar heerlijke opties voor jullie op een rijtje.

Mini quiches of ei-muffins

mini quiches koolhydraatarm paas recepten
Ei-muffins en mini quiches (zonder deeg) zijn natuurlijk altijd al erg lekker, maar zeker met Pasen doen ze het erg goed. Een leuk pastelkleurig muffin vormpje er omheen en ze zijn helemaal klaar voor de paastafel!

Koolhydraatarme kwark broodjes

kwarkbroodjes met gedroogde vijgen
Bij een paasontbijt denk je aan broodjes. Een lekker koolhydraatarm alternatief voor brood zijn deze heerlijke kwark broodjes op basis van amandelmeel!

Gevulde eitjes

Gevulde eieren met zalm
Bij pasen moet ik echt altijd aan gevulde eieren denken. En dat komt nu goed uit, want die bevatten weinig koolhydraten! Dus maak heerlijke gevulde eieren, bijvoorbeeld lekkere pittige of een luxere versie met zalm.

Zoete aardappeltoast of salade cups

Tip! In plaats van brood kun je ook zoete aardappeltoast maken, of grote sla bladeren (bijvoorbeeld ijsbergsla of romaine sla) gebruiken als drager van de salade.

Smoothies

smoothie bowl met pindakaas
Smoothies of een lekkere smoothiebowl kunnen voor een heerlijke zoete noot zorgen tijdens het paas ontbijt. Geen zin om te pureren? Een lekkere fruitsalade doet het natuurlijk ook altijd goed!

Fritttata’s

recept Spinazie Zalm frittata
Wie is er nou niet gek op een frittata? Je kunt eindeloos variëren, maar wij tippen de frittata met zalm en spinazie of de zuurkoolfrittata.

Lasagna zonder deeg

Italiaans Recept Melanzane di Parmigaino
Iets warms misstaat ook niet tijdens de paasbrunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke melanzane met aubergine of courgette rolletjes uit de oven?

Hartige pannenkoekjes

Koolhydraatarme courgette pannenkoekjes glutenvrij
Een pannenkoek kan ook best hartig zijn en je kunt er meteen een hoop groente in verstoppen! Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemkool of courgette?

 

Disclaimer: Deze post dient slecht als inspiratie voor wie graag koolhydraatarm wilt eten of opzoek is naar koolhydraatarme varianten van bepaalde maaltijden, het is geen promotie voor een koolhydraatarm dieet.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Echt super handig Mariska. We zijn sinds vandaag begonnen bij ons zoontje met het fodmap dieet, wat een omslag! Hopelijk gaat dit hem helpen. Maar hoe fijn om dan recepten tegen te komen waar we met pasen toch iets lekkers en gezelligs op tafel kunnen zetten.
    Thnx!
    Liefs Yvette

    1. Een fodmap dieet is niet niks! Sterkte, hopelijk levert het snel resultaat.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close