Koolhydraatarme paella met garnalen

Deel met vrienden en familie

Met dit recept voor koolhydraatarme paella met garnalen steken we een Spaanse klassieker in een nieuw jasje. Een lekker gezond jasje, met extra veel groente en zoals de naam al doet vermoeden: met minder koolhydraten. Uiteraard nog wel vol smaak en met een heerlijk zomers kleurtje!

Paella met bloemkoolrijst

Om de koolhydraten in dit recept te beperken hebben we de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Dubbel voordeel, want je krijgt zo ook nog eens makkelijk een extra portie groente binnen. Zelf vind ik dat altijd een ontzettend voordeel bij koolhydraatarme recepten. Je hoeft echt niet volledig koolhydraatarm te eten om zo nu en dan te kunnen genieten van een koolhydraatarm recept, waaronder deze heerlijke paella.

Koolhydraatarme paella van bloemkoolrijst met garnalen en chorizo

Paella met garnalen en chorizo

Paella wordt in Spanje op veel verschillende manieren bereid. Garnalen in paella zijn heel gewoon, maar over chorizo bestaan nogal wat meningsverschillen. De één vindt het kunnen en de ander vindt absoluut van niet. Aangezien we toch al een koolhydraatarme versie maken, vond ik dat we ook wel chorizo konden gebruiken. Een klein beetje van die heerlijke kruidige worst geeft je hele gerecht zoveel smaak. Daarnaast spelen we toch al een beetje vals door naast saffraan ook kurkuma te gebruiken.. Ssssst, hoeft niemand te weten, toch? Dit doen we omdat in tegenstelling tot paella met rijst je veel minder vocht gebruikt. Bloemkoolrijst is veel sneller klaar dan normale rijst en zo krijgt de bloemkool niet genoeg tijd om de kleur van de saffraan op te nemen. Daarnaast is saffraan te kostbaar om een maaltijd alleen mee te kleuren.

Koolhydraatarme paella met garnalen en chorizo

Met dit recept voor koolhydraatarme paella met garnalen steken we een Spaanse klassieker in een nieuw jasje. Een lekker gezond jasje, met extra veel groente en zoals de naam al doet vermoeden: met minder koolhydraten. Uiteraard nog wel vol smaak en met een heerlijk, zomers kleurtje.
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 theelepel kurkuma
  • 50 gr chorizo
  • 1 rode puntpaprika
  • 200-300 gr diepvries doperwten
  • 7 grote garnalen (of meer naar smaak!)
  • 1 plukje saffraan
  • 3 eetlepels gekookt water
  • 0.5 blokje bouillon
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Optioneel

  • partjes citroen
  • verse peterselie

Instructies

Voorbereidingen

  • Meng de kurkuma door de bloemkoolrijst. Dit gaat nu makkelijker dan straks in de pan, op deze manier wordt alle bloemkoolrijst straks geel en niet alleen bepaalde stukken.
  • Meng een scheutje olie met zout, een vers geperst teentje knoflook en de garnalen en laat die even marineren.
  • Giet in een klein kommetje gekookt water over de saffraan en voeg het halve blokje bouillon toe. Laat dit intrekken.
  • Snijd de chorizo doormidden, verwijder het velletje en snijd in halve plakken.
  • Snijd de puntpaprika ook doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in halve ringen.

Bereiding van de koolhydraatarme paella

  • Verwarm wat olie in een grote koekenpan. Bak hier op middelhoog vuur de chorizo in. Zodra de chorizo zijn oliën en smaak begint af te geven mag de paprika erbij. Even goed doorroeren en nog een minuut of 2-3 laten bakken.
  • Schenk nu je mengsel van saffraan, water en bouillon erbij. Goed roeren, laat dit nog maar een minuut lekker stoven.
  • Nu mogen eerst de doperwten erbij, weer even door roeren. Daarna kan meteen de bloemkoolrijst erbij. Goed doorscheppen. Laat dit nog een minuut of 2 lekker bakken, tot de bloemkoolrijst gaar is en de doperwten ontdooid.
  • Proef en breng eventueel op smaak met een snufje zout en wat peper.
  • Terwijl dit bezig is bak je in een andere pan de garnalen. Normaal kun je die met de paella mee bereiden in dezelfde pan, maar in dit geval krijgen de garnalen niet genoeg warmte om goed te garen.
  • Serveer de koolhydraatarme paella met de garnalen bovenop en versier eventueel met partjes citroen en verse peterselie.

Notities

Heb je geen saffraan of is het te duur? Je kunt voor dit recept ook heel goed namaak saffraan of alleen kurkuma gebruiken.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Main Course
Keuken: Spaans
Trefwoord: bloemkool, garnalen, koolhydraatarm

Pin deze Koolhydraatarme Paella met garnalen

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Koolhydraatarme paella

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Marleen says:

    Lees ik er nu overheen? Die olie met knoflook, is dat om de garnalen in te bakken? Of eerst ook marineren? Heb ze er nu in gebakken. ‘t Was heerlijk!

    1. Ja daar is de knoflook en olie inderdaad voor. Ik ga kijken of ik het wat duidelijker kan maken in het recept :)!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close