Koolhydraatarme pizza ovenschotel

Koolhydraatarme pizza ovenschotel is fantastisch lekker en super simpel te maken. Dat lees je natuurlijk wel bij meer recepten, maar hier is het toch echt zo! Nee echt! Geloof me nou! Of niet, even goede vrienden, maar misschien dan toch een keer maken? Dit wil je namelijk niet missen.

Koolhydraatarme pizza ovenschotel

Yes, dit wil je! De smaken van pizza, het gemak van een ovenschotel, maar dan zonder een bak aan lege koolhydraten. Wij hebben helemaal niets tegen pizza, in tegendeel zelfs: we love pizza! Alleen is het soms wel even genoeg geweest en moet het even een tikje gezonder, een tikje meer groente en tikje minder lege koolhydraten. Wat nou als je dan toch trek hebt in pizza?Geen nood, deze koolhydraatarme pizza ovenschool is de oplossing waar je naar zoekt!

Lekker veel groente

Koolhydraatarme recepten zijn ideaal om meer groente in je dieet te krijgen, zeker ook als je niet volledig koolhydraatarm eet. Het hoofdingrediënt van deze pizza ovenschotel is bloemkool en daarnaast zit er courgette in, en paddenstoelen. Super gezond dus! De saus bevat natuurlijk tomaten en mocht je het lekker vinden, dan zou je ook nog een paprika kunnen toevoegen.

Door de bereiding, saus en de kaas bovenop heb je helemaal niet door dat je ontzettend veel gezonde groenten aan het eten bent. Het recept is dan ook helemaal kidsproof en geschikt voor moeilijke groente-eters.

pizza ovenschotel met bloemkool

Koolhydraatarme pizza ovenschotel

Koolhydraatarme pizza ovenschotel is fantastisch lekker en super simpel te maken. Dat lees je natuurlijk wel bij meer recepten, maar hier is het toch echt zo! Nee echt! Geloof me nou! Of niet, even goede vrienden, maar misschien dan toch een keer maken? Dit wil je namelijk niet missen.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool
  • 0.5 courgette
  • 150 gr kastagnechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr chorizo plakjes
  • 400 gr pizzasaus pastasaus werkt natuurlijk ook prima
  • 75 gr geraspte kaas bv mozzarella
  • zout

Optioneel

  • verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een ovenschaal klaar.
  • Zet een pan op met ruim water en een snuf zout. Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe ze in het water, zodra dit begint te koken. Kook beetgaar (5 minuten) en giet af.
  • Snijd de courgette in vieren en vervolgens in (kwart)plakjes. De paddenstoelen mogen ook in plakken gesneden worden.
  • Bak de courgette en paddenstoelen kort aan in een pan, zodat het vocht wat verdampt; dit zorgt ervoor dat je ovenschotel geen soep wordt. Voeg op het laatst een teentje knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Snijd de helft van de chorizo fijn en meng met alle groente, paddenstoelen en de tomatensaus.
  • Verdeel over de ovenschaal en besprenkel met kaas en de overige chorizo.
  • Bak 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. Maak eventueel af met wat vers gesnipperde peterselie.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Westers
Trefwoord: bloemkool, koolhydraatarm, oven, ovenschotel, pizza

Pin deze Koolhydraatarme pizza ovenschotel!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme pizza ovenschotel

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close