Koolhydraatarme pizza’s van portobello’s. Al je lekkere pizza toppings, maar dan op een super gezond bedje van portobello. Serveer ze los als snack of combineer er een aantal met een groene salade als avondmaaltijd. Of zoals wij graag doen: als stevige lunch!
Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Hier vind je onze overzichtspagina met alle koolhydraatarme recepten. Ik heb er alvast een paar voor je uitgekozen als tip:
- Koolhydraatarm weekmenu om mee af te vallen
- Koolrabi omelet met miso (koolhydraatarm)
- Koolhydraatarme aubergine rolletjes met spinazie en tonijn
- Super snelle koolhydraatarme burgerbroodjes
- Nasi met bloemkoolrijst (verrassend simpel)
Een portobello als pizzabodem
Er zijn verschillende manieren om pizza koolhdyraatarm of zelfs keto te maken. Naast koolhydraatarm deeg, zijn ook groentebodems populair. Ze bevatten vaak minder calorieën en zijn daarnaast ook nog eens voedzaam. Een portobello geeft naast een lekkere smaak en structuur ook een mooie cup voor je saus en toppings.
In dit recept gebruik ik een kleine hoeveelheid tomatensaus. Zorg er sowieso voor dat je saus suikervrij is. Doe je heel strikt aan keto of heb je vandaag al genoeg koolhydraten op, dan kun je de pastasaus vervangen door bijvoorbeeld pesto of helemaal weg laten.
Koolhydraatarme pizza’s
Er zijn dus veel manieren om een pizza koolhydraatarm te maken, maar laat ik wel helder zijn. Is een pizza van portobello lekker? Jazeker! Smaakt het zoals een normale pizza met een bodem van deeg? Absoluut niet. Mocht je dat wel willen, dan kun je beter voor een pizzabodem van amandel of bloemkool gaan.
Van al dit lezen over pizza’s toch trek gekregen in een ‘gewone’ pizza? Maak dan eens een keer je eigen pizzadeeg, gegarandeerd een succes.