Koolhydraatarme pizza’s van portobello

Koolhydraatarme pizza’s van portobello’s. Al je lekkere pizza toppings, maar dan op een super gezond bedje van portobello. Serveer ze los als snack of combineer er een aantal met een groene salade als avondmaaltijd. Of zoals wij graag doen: als stevige lunch!

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Hier vind je onze overzichtspagina met alle koolhydraatarme recepten. Ik heb er alvast een paar voor je uitgekozen als tip:

Koolhydraatarme pizza's van portobello

Een portobello als pizzabodem

Er zijn verschillende manieren om pizza koolhdyraatarm of zelfs keto te maken. Naast koolhydraatarm deeg, zijn ook groentebodems populair. Ze bevatten vaak minder calorieën en zijn daarnaast ook nog eens voedzaam. Een portobello geeft naast een lekkere smaak en structuur ook een mooie cup voor je saus en toppings.

In dit recept gebruik ik een kleine hoeveelheid tomatensaus. Zorg er sowieso voor dat je saus suikervrij is. Doe je heel strikt aan keto of heb je vandaag al genoeg koolhydraten op, dan kun je de pastasaus vervangen door bijvoorbeeld pesto of helemaal weg laten.

Koolhydraatarme pizza's van portobello

Koolhydraatarme pizza’s

Er zijn dus veel manieren om een pizza koolhydraatarm te maken, maar laat ik wel helder zijn. Is een pizza van portobello lekker? Jazeker! Smaakt het zoals een normale pizza met een bodem van deeg? Absoluut niet. Mocht je dat wel willen, dan kun je beter voor een pizzabodem van amandel of bloemkool gaan.

Van al dit lezen over pizza’s toch trek gekregen in een ‘gewone’ pizza? Maak dan eens een keer je eigen pizzadeeg, gegarandeerd een succes.

Koolhydraatarme pizza van portobello

Koolhydraatarme pizza's van portobello's. Al je lekkere pizza toppings, maar dan op een super gezond bedje van portobello. Serveer ze los als snack of combineer er een aantal met een groene salade als avondmaaltijd. Of zoals wij graag doen: als stevige lunch!
Porties 6 mini pizza's
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Apparatuur

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 6 portobello's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 snufje chilipoeder
  • 2 à 3 eetlepels tomatensaus zonder toegevoegde suiker!
  • 1 klein worstje bijvoorbeeld Bifi in dunne plakjes gesneden
  • oregano
  • kaas zie notitie
  • jalapeño fijn gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, ik ga deze keer voor hete lucht. Bekleed eventueel je bakplaat met een stukje bakpapier.
  • Verwijder het steeltje en wrijf de portobello's schoon met een stukje keukenrol.
  • Pers de teentjes knoflook uit en meng deze met de soja, olie en eventueel een snufje chili. Smeer de portobello's hier goed mee in.
  • Bak de portbello's 6 tot 8 minuten per kant in de oven, de bolle kant eerst.
  • Giet het overtollige vocht uit de portobello's. Dit kun je trouwens gewoon opdrinken. Besmeer elke portbello met een dun laagje tomatensaus gevolgd door kaas, stukjes worst, oregano en fijn gesneden jalapeño.
  • Plaats ze terug in de oven en bak tot de kaas gesmolten is, ongeveer 5 tot 10 minuten.

Notities

Gebruik liever geen verse mozzarella of soortgelijke kaas, deze bevat teveel vocht voor dit recept!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Westers
Trefwoord: keto, koolhydraatarm, pizza

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close