Zin in lasagne, maar niet in de koolhydraten of gluten? Dan is deze Koolhydraatarme Pompoen Lasagne ideaal. In plaats van standaard lasagnebladen, gebruiken we bladen gemaakt van pompoen. Daartussen vind je een heerlijke gehaktsaus met prei, spekjes en ook nog heerlijke, romige laagjes ricotta.
Koolhydraatarme Pompoen Lasagne
Naast koolhydraatarm is deze lasagne ook glutenvrij. Wil je het recept keto maken, dan zul je de tomatensaus moeten vervangen door een alternatief dat minder koolhydraten bevat.
In plaats van bechamelsaus kiezen we voor deze pompoenlasagne voor ricotta. Daarmee is het dus ook glutenvrij; in bechamelsaus zit namelijk bloem.
Pompoen Lasagnebladen
We gebruiken dus lasagnebladen van pompoen. Deze vond ik in het versvak van mijn supermarkt. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, door je pompoen in flinterdunne plakken te snijden. Wil je wel wat meer koolhydraten? Voeg dan ‘gewone’ lasagnebladen toe. Deze leg je gewoon tegelijk met de pompoenbladen in je pompoen lasagne.
Liever geen pompoen? Gebruik dan bijvoorbeeld eens gegrilde aubergine of courgette als bladen.
Pin dit recept voor Koolhydraatarme Pompoen Lasagne!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.