Koolhydraatarme shoarma salade

Deze koolhydraatarme shoarma salade is een heerlijke zomerse maaltijdsalade. Al het lekkers van shoarma, maar dan met een stuk minder koolhydraten. Of je nou gaat voor magere reepjes kipfilet of lekkere sappige kippendijen: deze salade is sowieso een succes!

shoarma salade

Koolhydraatarme shoarma salade? Is salade niet altijd koolhydraatarm?

Je zou het wel denken hè, dat salades altijd koolhydraatarm zijn. Maar dit is vaak niet het geval, zeker niet bij kant-en-klare salades. Denk je een gezonde keuze te maken, krijg je alsnog een bak suiker binnen. Met een zelfgemaakte salade gaat het al een stuk beter, mits je oplet met de sausjes. Bij shoarma denk je natuurlijk meteen aan knoflooksaus (ik wel in ieder geval!). Je kunt zelf heel makkelijk een heerlijke knoflooksaus maken door yoghurt, mayonaise en een klein beetje knoflook te mengen. Breng eventueel op smaak met wat citroenrasp (van de schil) en verse kruiden!

koolhydraatarme shoarma salade

Keto shoarma salade

Wil je deze salade helemaal keto maken? Laat dan de tomaatjes achterwege en maak een knoflooksausje met alleen mayo, dus zonder yoghurt. Chili kan wel, als je maar voor een suikervrije optie gaat. Gelukkig zijn die zijn er genoeg, bijvoorbeeld een simpele sambal. In plaats van kipfilet zou ik voor kippendijen gaan.

Meer koolhydraatarme recepten

Eet jij vaker koolhydraatarm? Misschien vind je dit dan ook lekker:

Koolhydraatarme shoarma salade

Deze koolhydraatarme shoarma salade is een heerlijke zomerse maaltijdsalade. Al het lekkers van shoarma, maar dan met een stuk minder koolhydraten. Of je nou gaat voor magere reepjes kipfilet of lekkere sappige kippendijen: deze salade is sowieso een succes!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 4 stuks mini komkommers
  • 1 handje tomaatjes
  • 1 handje radijsjes
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 1 scheutje extra virgin olijfolie
  • 0.5 citroen
  • mayo of knoflooksaus
  • pittige saus naar keuze
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met de shoarmakruiden naar smaak. Voeg een klein scheutje olie toe en een snuf zout (mits je kruiden zoutvrij zijn) en roer goed door. Laat 5 minuten intrekken.
  • Bak de kipfilet op midden hoog vuur goudbruin en gaar (ongeveer 7 minuten, afhankelijk van hoe klein je reepjes zijn). Laat 5 minuutjes rusten en iets afkoelen, voordat je de kip op je salade schept. Je wilt niet dat je salade meteen verlept door de warmte natuurlijk,
  • Meng de ijsberg sla met een klein scheutje olie (het heeft niet veel nodig) en de sap van een halve citroen. Meng goed door.
  • Was en snijd al je groenten en voeg toe aan je salade. Proef en breng op smaak met knoflooksaus/mayo en pittige saus, peper en eventueel nog wat zout!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Midden-Oosters
Trefwoord: koolhydraatarm, salade, Shoarma

Pin deze Koolhydraatarme Shoarma salade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

koolhydraatarme shoarma salade

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close