Koolhydraatarme smoothie met watermeloen

Deel met vrienden en familie

Een koolhydraatarme smoothie met watermeloen, aardbeien en een kleine kokostwist… Met de prachtige paarse kleur is het een feest om te maken en om op te drinken. Zowel geschikt als een gezonde start van de dag, als voor een snackmoment tussendoor.

Zijn smoothies gezond?

Nee, niet persé. Natuurlijk is ‘gezond’ een vrij vage term. Als je wilt afvallen kun je smoothies vaak een valkuil vormen. Over het algemeen zit je sneller vol als je de ingrediënten van je smoothie los eet en niet pureert. Aan de andere kant kun je op deze manier wel makkelijker een flinke hoeveelheid groente en fruit binnenkrijgen.

Koolhydraatarme smoothie met watermeloen en aardbei

Veel mensen die net beginnen met koolhydraatarm eten, vallen in de valkuil van smoothies. Bij koolhydraten wordt snel aan brood, pasta en aardappel gedacht. Het idee van het minderen van koolhydraten is juist dat je de hoeveelheid suikers beperkt, want dat is waar koolhydraten in om worden gezet. En suiker zit natuurlijk volop in fruit. Bessen, en daarmee dus ook aardbeien, bevatten over het algemeen minder koolhydraten. Watermeloen is misschien wel het meest zomerse fruit en bevat ook heel weinig koolhydraten. Wist je trouwens dat een watermeloen ook een bes is? Lees maar hier. Dat vond ik misschien wel net zo verwarrend als toen ik hoorde dat tomaat eigenlijk fruit is.

Ingrediënten Koolhydraatarme smoothie met watermeloen

1250 gr watermeloen (mag bevroren)
5 flinke aardbeien
kokosdrink (of andere plantaardige ‘melk’)

Let op dat je kokosdrink, of welke soort melk je ook wilt gebruiken, ongezoet is. Zeker in plantaardige melk wordt vaak stiekem suiker toegevoegd.

Nog gezonder maken? Voeg dan een flinke hand verse spinazie toe. Helaas wordt de kleur er wel een stuk minder mooi van :p.

Bereiding

Je weet vast wel hoe je een smoothie maakt. Fruit in de blender of Nutribullet en mixen maar. Melk toevoegen naar smaak, even doorroeren en klaar: rietje erin en slurpen maar.
Geen blender of Nutribullet? Met een staafmixer moet het ook wel lukken.

Eet jij vaker koolhydraatarm? Probeer dan ook eens onze andere koolhydraatarme recepten.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close