Koolhydraatarme tuna melt paprika snacks

Deel met vrienden en familie

Deze koolhydraatarme tuna melt paprika snacks zijn een heerlijk tussendoortje, een ideaal hapje op je borrelplank of eet er een paar als lunch! Warm of koud, ze zijn altijd lekker! Wie denkt dat koolhydraatarme snacks saai zijn, heeft het mooi mis.

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, maar mijn favorieten zijn geraspte mozzarella (niet de verse, die is te nat!) en cheddar. In plaats van snackpaprika’s kun je ook gewone paprika’s gebruiken die je in partjes snijdt. Zelf vind ik ze superschattig als ze gemaakt worden van snackpaprika’s en daarnaast werkt dat ook heel makkelijk.

koolhydraatarme snack tuna melt

Koolhydraatarme tuna melt

Wie is er nou niet gek op tuna melts? Het is een combinatie van tonijnsalade en kaas die heerlijk wordt gesmolten in de oven. Meestal op geroosterd brood (zoals deze versie), maar er bestaan inmiddels veel variaties. Deze versie is koolhydraatarm en zelfs keto!

Het enige waar je op moet letten is dat je mayonaise niet vol met suiker zit. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer opties zonder suiker verkrijgbaar.

keto tuna melt

Koolhydraatarme snacks

Gek op snacks, maar eet je ook liever koolhydraatarm of -beperkt? Dan zijn de volgende snacks misschien ook wat voor jou:

Koolhydraatarme tuna melt paprika snacks

Deze koolhydraatarme tuna melt paprika snacks zijn een heerlijk tussendoortje, een ideaal hapje op je borrelplank of eet er een paar als lunch! Warm of koud, ze zijn altijd lekker! Wie denkt dat koolhydraatarme snacks saai zijn, heeft het mooi mis.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 6-8 snackpaprika's
  • 1 blikje tonijn uitgelekt
  • 0.25 rode ui fijn gesneden
  • 1 à 2 eetlepels mayonaise
  • 4 plakjes augurk fijn gesneden
  • 1 handje geraspte kaas
  • zout & peper
  • verse peterselie, lente ui of bieslook optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius; ik gebruik de hete lucht optie. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, zaadlijsten en kroontjes.
    6-8 snackpaprika's
  • Meng de tonijn, kaas, rode ui, mayonaise en de gesneden augurkjes door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
    1 blikje tonijn, 0.25 rode ui, 1 à 2 eetlepels mayonaise, 4 plakjes augurk, 1 handje geraspte kaas, zout & peper
  • Vul de paprika's en plaats op de bakplaat. Bestrooi met extra kaas en plaats in de oven tot alle kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden, ongeveer 10 minuten.
    1 handje geraspte kaas
  • Bestrooi eventueel met verse kruiden.
    verse peterselie, lente ui of bieslook
Auteur: Mariska
Gang: amuse, Snack
Keuken: koolhydraatarm
Trefwoord: koolhydraatarm

Pin deze Koolhydraatarme tuna melt paprika snacks!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

keto tuna melt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close