Koolhydraatarme warme chocolademelk zonder suiker

Deel met vrienden en familie

Je inname aan koolhydraten beperken (minder suiker) is hot. Of het nou gaat om een heel streng keto dieet of gewoon iemand die let op zijn suikerinname: ze merken bijna allemaal dat dit in de zomer een stuk makkelijker gaat in de winter. De meeste tradities en daarmee ook de dingen die je een warm en cosy gevoel geven, zitten vol met suiker. Gelukkig is er nu deze koolhydraatarme warme chocolademelk om je te redden. Het is net zo makkelijk te maken als een gewone warme choco en je hoeft er geen speciale ingrediënten of suikervervangers voor te kopen.
Maar hoe krijg je dan toch een lekkere choco? Kaneel en vanille geven, samen met de chocolade, een gevoel van zoetheid. Uiteraard kun je altijd een suikervervanger toevoegen, mocht het toch niet zoet genoeg zijn voor je. Naast koolhydraatarm is deze warme chocolademelk ook nog eens lactose en suikervrij en geschikt voor iedereen die een keto of paleo dieet volgt. Oh en natuurlijk ook lekker, niet onbelangrijk.

Let jij ook op je koolhydrateninname of wil je gewoon eens wat minder suikers binnenkrijgen? Probeer dan eens een van onze andere recepten:

Koolhydraatarme warme chocolademelk

Ingrediënten Koolhydraatarme warme chocolademelk

250 ml plantaardige melk (ik ga graag voor kokosmelk uit blik)
1 flinke eetlepel cacao
snufje zout
kaneel
vanille-extract

optioneel:
pure chocolade (suikervrij)

Bereiding

  1. Meng een flinke scheut van de melk samen met de cacao in een steelpan met een garde. Dit gaat makkelijker dan wanneer je gelijk alle melk toevoegt.
  2. Voeg de rest van de melk toe en verwarm zachtjes, terwijl je constant roert.
  3. Breng op smaak met een theelepel vanille-extract, een snufje zout en wat kaneel; ik zou beginnen met een theelepel. Proef en voeg eventueel nog extra toe.
  4. Schenk in een flinke mok waar je eventueel op de bodem een stukje pure chocolade hebt verstopt.
  5. Top eventueel af met wat suikervrije slagroom en nog een extra snuf kaneel.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close