Koolhydraatarme wraps met slechts 4 ingrediënten

KOOLHYDRAATARME WRAPS
Trek in een tortilla, maar niet in de gluten of de koolhydraten? Probeer dan zeker deze koolhydraatarme wraps met slechts 4 ingrediënten. Helemaal niet moeilijk om te maken, want je bakt ze net zo makkelijk als pannenkoeken.

Smaken ze precies hetzelfde als gewone wraps die gemaakt worden van tarwe- of maismeel? Nee, dat dan weer niet, maar ze zijn wel lekker neutraal. Met een beetje kruiden in het beslag geef je ze een heerlijk subtiele kruidige smaak. Ideaal als je koolhydraatarm of glutenvrij wilt/moet eten en toch zin hebt in een wrap.

Ingrediënten Koolhydraatarme wraps

voor 2 grote of 4 kleine

20 gr kokosmeel
5 eetlepels water
4 eiwitten
flinke snuf bakpoeder

Olie om in te bakken

Optionele smaakmakers: bijvoorbeeld knoflookpoeder, gemalen komijn, zout, peper en uienpoeder

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten in een blender tot een glad beslag dat lijkt op een dun pannenkoeken beslag. Je hoeft de eieren (of eiwit ervan eigenlijk) dus niet op te kloppen. Het is wel belangrijk dat de klontjes eruit zijn.
  2. Smeer een klein beetje olie in je pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg wat beslag toe. Hou de pan goed schuin, zodat het beslag zich mooi kan verdelen. Zodra de wrap aan de bovenkant droog aanvoelt draai je hem om en bak je hem nog zo’n 20 seconden op de andere kant. Een beetje zoals je een crêpe bakt dus.
  3. Herhaal dit tot je beslag op is. Vergeet niet de pan steeds weer licht in te oliën.

Tip: Wil je een meer flexibele wrap, voeg dan een klein beetje olie toe aan het beslag zelf.

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *