Koolhydraatarme wraps met slechts 4 ingrediënten

Trek in een tortilla, maar niet in de gluten of de koolhydraten? Probeer dan zeker deze koolhydraatarme wraps met slechts 4 ingrediënten. Helemaal niet moeilijk om te maken, want je bakt ze net zo makkelijk als pannenkoeken.

Smaken ze precies hetzelfde als gewone wraps die gemaakt worden van tarwe- of maismeel? Nee, dat dan weer niet, maar ze zijn wel lekker neutraal. Met een beetje kruiden in het beslag geef je ze een heerlijk subtiele kruidige smaak. Ideaal als je koolhydraatarm of glutenvrij wilt/moet eten en toch zin hebt in een wrap. Je kunt ze met van alles vullen, net zoals een gewone tortilla. Ik vind ze zelf ook heel lekker om te gebruiken in deze Shoarma quesadilla in plaats van Libanese flatbreads wanneer ik minder koolhydraten wil eten.

Hier vind je nog veel meer koolhydraatarme recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Dit recept geeft 2 grote of 4 kleine wraps. Zelf maak ik het liefst de kleine, die zijn wat handzamer in de pan.

5 van 1 stem

Koolhydraatarme wraps met slechts 4 ingrediënten

Trek in een tortilla, maar niet in de gluten of de koolhydraten? Probeer dan zeker deze koolhydraatarme wraps met slechts 4 ingrediënten. Helemaal niet moeilijk om te maken, want je bakt ze net zo makkelijk als pannenkoeken.
Porties 4 wraps
Voorbereidingstijd 2 min
3 min

Ingrediënten

  • 20 gr kokosmeel
  • 5 eetlepels water
  • 4 eiwitten
  • 1 flinke snuf bakpoeder
  • olie om in te bakken

Optionele smaakmakers

  • bijvoorbeeld knoflookpoeder, gemalen komijn, zout, peper en uienpoeder

Instructies

  • Mix alle ingrediënten in een blender tot een glad beslag dat lijkt op een dun pannenkoeken beslag. Je hoeft de eieren (of eiwit ervan eigenlijk) dus niet op te kloppen. Het is wel belangrijk dat de klontjes eruit zijn.
  • Smeer een klein beetje olie in je pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg wat beslag toe. Hou de pan goed schuin, zodat het beslag zich mooi kan verdelen. Zodra de wrap aan de bovenkant droog aanvoelt draai je hem om en bak je hem nog zo’n 20 seconden op de andere kant. Een beetje zoals je een crêpe bakt dus.
  • Herhaal dit tot je beslag op is. Vergeet niet de pan steeds weer licht in te oliën.

Notities

Tip: Wil je een meer flexibele wrap, voeg dan een klein beetje olie toe aan het beslag zelf.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: koolhydraatarm

Pin deze Koolhydraatarme wraps!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

KOOLHYDRAATARME WRAPS

Join the Conversation

  1. Hoe lang kun je de wraps bewaren?

    1. Ik bewaar ze zelf maximaal 2 dagen.

  2. Kan je de wraps invriezen?

    1. Hoi Simone, zelf heb ik daar geen ervaring mee. Misschien kan het heel goed, maar mij lijkt het me door het grote hoeveelheid ei niet erg lekker.

  3. Hoi. Dank je wel. Wil hem zeker gaan proberen. Maar vind kokos iet zo lekker. Merk je dat aan de smaak? Kun je anders amadelmeel gebruiken ipv kokosmeel?

    1. 5 sterren
      Hoi Hilda, Ik vind dat je het amper terug proeft. Zelf heb ik geen ervaring met het maken van wraps met amandelmeel.

      1. Vandaag de wraps gemaakt, beslag was wat aan de dikke kant ( zag te laat dat ik er olie aan toe kon voegen). Kreeg er ook maar 3 uit🙃. Ze waren wel lekker, samen gegeten met groente/ kip mengel en kaas….

  4. Amandelmeel werkt heel anders dan kokosmeel, dus kun je niet 1 op1 vervangen.
    Ik eoeg me alleen af waarom alleen eiwit?

    1. Hoi Tina, ik doe alleen eiwit zodat het niet te veel ei smaak heeft. Als je het eigeel er bij doet wordt het meer een omelette.

  5. Wat doe je met het eigeel?

    1. Hi Marjan,

      In dit recept niets. Je kan het natuurlijk wel bewaren en gebruiken in een andere recept, zoals bijvoorbeeld lemoncurd of maak er mayonaise van.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close