Koolrabi omelet met miso is een heerlijk koolhydraatarm lunchgerecht, geïnspireerd door een recept van Ottolenghi, maar dan een stuk eenvoudiger en veel sneller te maken.
Januari, de maand van de goede voornemens
Januari is traditioneel gezien de maand van de goede voornemens. Op culinair gebied willen we je daar dan ook zeker mee gaan helpen. Oké, stoppen met roken is ook een heel goed voornemen, maar daar heb ik niet echt bijpassende gerechten voor. Dit recept gaat je wel helpen als je minder koolhydraten wilt eten, wilt afvallen of meer groente wilt eten. Met koolrabi en miso als ingrediënten kun je hem misschien ook wel op het lijstje zetten van ‘avontuurlijker worden in de keuken’. Goed, mocht je geen goede voornemens hebben in die trant, dan is het gewoon een heerlijk recept. Smaakvol, makkelijk en snel: daar zijn we bij Flying Foodie van.
Koolrabi omelet, maar wat is een koolrabi eigenlijk?
Koolrabi is een alienachtig uitziende gladde, ovaal gevormde, lichtgroene knol. Er zitten lange scheuten aan, met kleine bladeren. Rauw is het heerlijk knapperig en doet de smaak denken aan een minder scherpe variant van een radijs: lekker fris dus. Gekookt gaat de smaak van de koolrabi meer richting bloemkool en gewone kool, maar dan iets pittiger, met de structuur van de steel van broccoli.
Koolrabi is erg gezond. De knol heeft weinig calorieën, met slechts 30 kcal op 100 gram. Het is een goede bron van onder meer voedingsvezels, magnesium, calcium, vitamine C en kalium.
Pin deze koolhydraatarme koolrabi omelet met miso !
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.