Koolrabi omelet met miso (koolhydraatarm)

Koolrabi omelet met miso is een heerlijk koolhydraatarm lunchgerecht, geïnspireerd door een recept van Ottolenghi, maar dan een stuk eenvoudiger en veel sneller te maken.

Januari, de maand van de goede voornemens

Januari is traditioneel gezien de maand van de goede voornemens. Op culinair gebied willen we je daar dan ook zeker mee gaan helpen. Oké, stoppen met roken is ook een heel goed voornemen, maar daar heb ik niet echt bijpassende gerechten voor. Dit recept gaat je wel helpen als je minder koolhydraten wilt eten, wilt afvallen of meer groente wilt eten. Met koolrabi en miso als ingrediënten kun je hem misschien ook wel op het lijstje zetten van ‘avontuurlijker worden in de keuken’. Goed, mocht je geen goede voornemens hebben in die trant, dan is het gewoon een heerlijk recept. Smaakvol, makkelijk en snel: daar zijn we bij Flying Foodie van.

Koolrabi Omelet met miso

Koolrabi omelet, maar wat is een koolrabi eigenlijk?

Koolrabi is een alienachtig uitziende gladde, ovaal gevormde, lichtgroene knol. Er zitten lange scheuten aan, met kleine bladeren. Rauw is het heerlijk knapperig en doet de smaak denken aan een minder scherpe variant van een radijs: lekker fris dus. Gekookt gaat de smaak van de koolrabi meer richting bloemkool en gewone kool, maar dan iets pittiger, met de structuur van de steel van broccoli.

Koolrabi is erg gezond. De knol heeft weinig calorieën, met slechts 30 kcal op 100 gram. Het is een goede bron van onder meer voedingsvezels, magnesium, calcium, vitamine C en kalium.

Koolrabi omelet met miso

Koolrabi omelet met miso is een heerlijk koolhydraatarm lunchgerecht, geïnspireerd door een recept van Ottolenghi, maar dan een stuk eenvoudiger en veel sneller te maken.
Voorbereidingstijd 3 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 11 min

Equipment

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Grove rasp

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 4-5 eieren (biologisch)
  • 2 theelepels miso

optionele garnering

  • chilisaus of Sriracha
  • sesamzaadjes
  • fijn gesneden chili
  • fijn gesneden lente ui

en zoals altijd

  • olijfolie, zout & peper

Instructies

Koolrabi omelet

  • Schil het groene van de koolrabi af en rasp het witte gedeelte grof. Meng de miso door de geraspte koolrabi heen. Dit gaat het makkelijkste als je het er gewoon met je vingers in masseert.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan en bak hier de koolrabi met miso 2 tot 3 minuten in aan. Tot het echt rauwe er vanaf is. Klop ondertussen de eieren los.
  • Voeg de eieren toe en bak de omelet tot hij mooi gaar is.
    Mocht je een pan hebben die niet zo'n goede anti-aanbaklaag heeft, dan kan het zijn dat je ei blijft plakken (ik spreek uit ervaring). Maak er dan gewoon een scramble van. Dat heb ik met de omelet op de foto ook gedaan.

Afmaken en garneren

  • Verplaats de omelet of scramble naar de bordjes en maak af met een paar sierlijke strepen saus, sesamzaadjes, verse chili en/of lente ui!

Notities

  • Deze hoeveelheid is perfect voor een koolhydraatarme lunch voor twee.
  • Met een broodje erbij kan het ook goed zijn voor drie personen.
  • Met een kopje pompoensoep erbij combineert het ook heel goed als hoofdgerecht! 
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch
Keuken: Koreaans
Trefwoord: koolhydraatarm, koolrabi, lunch

 

Pin deze koolhydraatarme koolrabi omelet met miso !

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolrabi Omelet met Miso Pin Pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close