Koreaans buikspek uit de Instant Pot, ook wel bekend als Suyuk, is heerlijk sappig, zacht en smaakvol. Door de Instant Pot te gebruiken bespaar je jezelf uren tijd én heb je als resultaat ook nog eens een heerlijke bouillon.
Koreaans buikspek uit de Instant Pot
In het Koreaans heet dit gerecht Suyuk, wat zich vertaalt als ‘in water gekookt buikspek’. Dan vind ik Koreaans buikspek toch een stuk lekkerder klinken. Het vlees wordt dan wel gegaard in water, maar daar gaan nog veel meer smaakmakers in, zoals ui, knoflook, soja en doenjang – een Koreaanse kruidenpasta.
Door dit zo te doen krijg je niet alleen een heerlijk sappig stuk Koreaans buikspek, maar ook een overheerlijke bouillon. Gooi die dus zeker niet weg, dat zou echt zonde zijn. Bewaar het in een steriele fles of vries het in. Je kunt het bijvoorbeeld als basis voor een noodle soep gebruiken!
Hoe eet je suyuk?
Suyuk wordt traditioneel vaak gegeten als Ssam. Dit is een Koreaans hapje waarbij je een blaadje sla neemt en hier wat vlees op legt, samen met andere lekkere toppings. Zelf vind ik dat bijvoorbeeld lekker met een beetje witte rijst, kimchi, lente ui, chili en natuurlijk suyuk. Het idee van een Koreaans Ssam hapje niet te groot maakt, je moet het namelijk in één hap kunnen opeten.
Ook heel lekker is het om het onderdeel te maken van een noodle soep. Lekker met een gekookt eitje, wat edamame boontjes en wat chilisaus. Weer heel anders en alles behalve traditioneel: zelf vind ik het ook heel lekker om een paar plakjes suyuk bij een stamppot te eten, zoals hete bliksem of een stamppot met zoete rode kool.
Ben jij ook zo gek op Aziatische recepten? We hebben nog veel meer heerlijke Koreaanse recepten voor je.
Pin dit recept voor Koreaans buikspek uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden