Koreaans Draadjesvlees met Gochujang

Deel met vrienden en familie

Koreaans Draadjesvlees is op het moment mijn favoriete manier om stoofvlees te bereiden. Het vlees stoven we tot het boterzacht  is, in een heerlijk rijke, diepe, hartige saus met een vleugje pit. Uiteraard ontbreken de kenmerkende Koreaanse smaken van knoflook, gember en lente-ui niet. Gochujang geeft het draadjesvlees een extra Koreaans tintje en zorgt voor wat pittigheid, zonder dat het echt loeiheet wordt.

Koreaans draadjesvlees

Vrijwel elke cultuur kent zijn eigen variant van gestoofd rundvlees. Hoewel ik geen beroep heb gedaan op een authentiek recept voor dit gerecht, kan ik met zekerheid zeggen dat dit gestoofde vlees doordrenkt is met echte Koreaanse smaken. We hebben bij deze versie bijna alle iconische Koreaanse smaakmakers toegevoegd:

  • Verse gember (생강 – Saenggang)
  • Knoflook (마늘 – Maneul)
  • Lente-ui (파 – Pa)
  • Sojasaus (간장 – Ganjang)
  • Sesamolie (참기름 – Chamgireum)
  • Gochujang (고추장)

Het is belangrijk om te onthouden dat de sesamolie wordt gebruikt om het gerecht op het einde te verfijnen en niet om in te bakken. Niet alleen is het daar te kostbaar voor, het kan ook resulteren in een bittere smaak van het gerecht.

Koreaans stoofvlees uit de braadpan

Meer Koreaanse recepten

Bij Flying Foodie zijn we gek op Aziatische recepten en ook zeker die uit de Koreaanse keuken. Wat dacht je van:

Koreaans Draadjesvlees met Gochujang

Koreaans Draadjesvlees is op het moment mijn favoriete manier om stoofvlees te bereiden. Het vlees stoven we tot het boterzacht  is, in een heerlijk rijke, diepe, hartige saus met een vleugje pit. Uiteraard ontbreken de kenmerkende Koreaanse smaken van knoflook, gember en lente-ui niet. Gochujang geeft het draadjesvlees een extra Koreaans tintje en zorgt voor wat pittigheid, zonder dat het echt loeiheet wordt.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten

Kookgerei

  • Stoof-, braad- of hapjespan
  • maatlepels

Ingrediënten

  • 600-700 gr rundvlees
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 duim gember
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 eetlepel gochujang naar smaak
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 600 ml runderbouillon
  • 1 theelepel sesamolie
  • neutrale olie om te bakken
  • zout
  • maizena
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd gember, knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui fijn. Bewaar het groene gedeelte van de lente-ui voor later, ter versiering. De gember en knoflook doe ik vaak nog even in de vijzel.
    5 teentjes knoflook, 1 duim gember, 3 stengels lente-ui
  • Dep het vlees droog, bestrooi met een snuf zout en snijd in blokjes. Verwarm olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg opzij.
    600-700 gr rundvlees, neutrale olie, zout
  • Verwarm nog een klein beetje olie in de pan, zet het vuur laag. Fruit hierin nu de gember, knoflook en lente-ui.
  • Voeg gochujang, bruine suiker, sojasaus en een beetje van de bouillon toe en roer goed door. Schraap de bodem goed schoon. Schep daarna het vlees terug in de pan en de rest van de bouillon er weer bij.
    1 eetlepel gochujang, 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel sojasaus, 600 ml runderbouillon
  • Breng aan de kook. Zet lager, zodat het nog net aan bubbelt en sudder dit met de deksel op de pan, tot het vlees heerlijk zacht is geworden. Meestal duurt dit zeker 2 tot 3 uur.
  • Haal de deksel van de pan en kook de saus tot de gewenste dikte in, meestal nog zo'n half uur.
  • Prroef de saus. Voeg eventueel wat extra gochujang toe.
  • Liever een dikkere saus? Breng de boel aan de kook. Meng een eetlepel maizena eerst met een eetlepel koud(!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze verder bindt.
    maizena
  • Maak af met de sesamolie en serveer met het groene gedeelte van de lente-ui en wat sesamzaadjes.
    1 theelepel sesamolie, sesamzaadjes
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: gochujang, Stoofvlees

Koreaans Draadjesvlees

Pin dit recept voor Koreaans Draadjesvlees met Gochujang

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kan dit ook in de slowcooker of worden de smaken dan anders.

    1. Mariska Author says:

      Hi Anton, dat kan zeker. Ik heb het recept al klaar staan. Het smaak wel een beetje anders, maar ook super lekker.

  2. Dankjewel voor deze versie voor in de pan!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close