Koreaans Draadjesvlees is op het moment mijn favoriete manier om stoofvlees te bereiden. Het vlees stoven we tot het boterzacht is, in een heerlijk rijke, diepe, hartige saus met een vleugje pit. Uiteraard ontbreken de kenmerkende Koreaanse smaken van knoflook, gember en lente-ui niet. Gochujang geeft het draadjesvlees een extra Koreaans tintje en zorgt voor wat pittigheid, zonder dat het echt loeiheet wordt.
Koreaans draadjesvlees
Vrijwel elke cultuur kent zijn eigen variant van gestoofd rundvlees. Hoewel ik geen beroep heb gedaan op een authentiek recept voor dit gerecht, kan ik met zekerheid zeggen dat dit gestoofde vlees doordrenkt is met echte Koreaanse smaken. We hebben bij deze versie bijna alle iconische Koreaanse smaakmakers toegevoegd:
- Verse gember (생강 – Saenggang)
- Knoflook (마늘 – Maneul)
- Lente-ui (파 – Pa)
- Sojasaus (간장 – Ganjang)
- Sesamolie (참기름 – Chamgireum)
- Gochujang (고추장)
Het is belangrijk om te onthouden dat de sesamolie wordt gebruikt om het gerecht op het einde te verfijnen en niet om in te bakken. Niet alleen is het daar te kostbaar voor, het kan ook resulteren in een bittere smaak van het gerecht.
Meer Koreaanse recepten
Bij Flying Foodie zijn we gek op Aziatische recepten en ook zeker die uit de Koreaanse keuken. Wat dacht je van:
- Soja Eieren (Mayak Eggs)
- Bulgogi
- Sigeumchi-namul (bijgerecht!)
- Koreaans gevulde eitjes
- Kimchi Fried Rice
Pin dit recept voor Koreaans Draadjesvlees met Gochujang
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Kan dit ook in de slowcooker of worden de smaken dan anders.
Hi Anton, dat kan zeker. Ik heb het recept al klaar staan. Het smaak wel een beetje anders, maar ook super lekker.
Dankjewel voor deze versie voor in de pan!