Gevulde eitjes zijn altijd een succes. Je kunt natuurlijk voor de klassieke versie gaan, maar met deze Koreaanse gevulde eitjes zet je net even wat anders op tafel. Net zo makkelijk te maken, maar net even spannender van smaak. Ontzettend lekker!
Koreaans gevulde eitjes
Koreaans gevulde eitjes zijn een variatie op de zeer bekende klassieke gevulde eieren. Hoewel die natuurlijk ouderwets lekker zijn, is wat variatie op zijn tijd altijd leuk. Door de Koreaanse smaakbom gochujang toe te voegen geven we het snel die Aziatische twist. Voor extra variatie hebben we ook nog eens de eitjes gevuld door het kopje eraf te halen, in plaats van de traditionelere manier van doormidden snijden. Voor de smaak maakt het geen verschil. We decoreren de eitjes met sesamzaadjes, lente-ui (mega populair in de Koreaanse keuken) en gochuyara. Dit laatste is een (relatief) milde Koreaanse chilipoeder en is helemaal optioneel. Je kunt het ook vervangen voor een snufje (gerookte) paprikapoeder!
Geen traditioneel Koreaanse recept
Hoewel dit recept Koreaanse smaakmakers bevat, zoals gochujang, is het absoluut geen traditioneel gerecht, zoals Kimchijeon, Japchae noodles of Simpele Tteokbokki. Het is een echt fushion gerecht en laten ze daar nou echt helemaal gek op zijn in Korea!
Pin deze Koreaans gevulde eitjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.