Koreaans gevulde eitjes

Deel met vrienden en familie

Gevulde eitjes zijn altijd een succes. Je kunt natuurlijk voor de klassieke versie gaan, maar met deze Koreaanse gevulde eitjes zet je net even wat anders op tafel. Net zo makkelijk te maken, maar net even spannender van smaak. Ontzettend lekker!

Rekje met koreaans gevulde eitjes

Koreaans gevulde eitjes

Koreaans gevulde eitjes zijn een variatie op de zeer bekende klassieke gevulde eieren. Hoewel die natuurlijk ouderwets lekker zijn, is wat variatie op zijn tijd altijd leuk. Door de Koreaanse smaakbom gochujang toe te voegen geven we het snel die Aziatische twist. Voor extra variatie hebben we ook nog eens de eitjes gevuld door het kopje eraf te halen, in plaats van de traditionelere manier van doormidden snijden. Voor de smaak maakt het geen verschil. We decoreren de eitjes met sesamzaadjes, lente-ui (mega populair in de Koreaanse keuken) en gochuyara. Dit laatste is een (relatief) milde Koreaanse chilipoeder en is helemaal optioneel. Je kunt het ook vervangen voor een snufje (gerookte) paprikapoeder!

Pittig Gevulde eieren met een twist
Gevulde eieren met Koreaanse specerijen

Geen traditioneel Koreaanse recept

Hoewel dit recept Koreaanse smaakmakers bevat, zoals gochujang, is het absoluut geen traditioneel gerecht, zoals Kimchijeon, Japchae noodles of Simpele Tteokbokki. Het is een echt fushion gerecht en laten ze daar nou echt helemaal gek op zijn in Korea! 

Koreaans gevulde eieren

Gevulde eitjes zijn altijd een succes. Je kunt natuurlijk voor de klassieke versie gaan, maar met deze Koreaanse gevulde eitjes zet je net even wat anders op tafel. Net zo makkelijk te maken, maar net even spannender van smaak. Ontzettend lekker!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • spuitzak

Ingrediënten

Optioneel

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten) en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eieren en snijd de kopjes eraf.
    6 eieren
  • Haal het eigeel eruit en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo en de gochujang doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is. Proef en voeg naar smaak meer gochujang en/of zout toe.
    2-3 eetlepels mayonaise, 1 theelepel gochujang, 1 snufje zout
  • Schep de eivulling in een spuitzakje. Spuit de vulling in je lege eitje. Decoreer eventueel met gochugaru, lente-ui en sesamzaad.
    gochugaru, lente-ui, sesamzaadjes

Notities

Uiteraard kun je deze eitjes ook op de klassieke manier doormidden snijden en vullen.  Dit verandert niets aan de bereiding of de hoeveelheid ingrediënten 🙂
Auteur: Mariska
Gang: Snack
Keuken: fushion, Koreaans
Trefwoord: eieren, klassiek, pasen, vegetarisch

Pin deze Koreaans gevulde eitjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaans gevulde eitjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close