Koreaans Stoofvlees uit de Instant Pot is op het moment mijn favoriete manier om stoofvlees te maken. Het vlees komt boterzacht uit de Instant Pot en de saus is heerlijk rijk, diep, hartig met een vleugje pit. Uiteraard missen de smaken van knoflook, gember en lente-ui niet. De gochujang geeft het gerecht een echt Koreaanse smaak en zorgt voor wat pittigheid.
Koreaans Stoofvlees uit de Instant Pot
Bijna alle keukens kennen wel een rundvlees stoofgerecht. Hoewel ik voor dit gerecht geen authentiek recept heb gebruikt, kan ik wel zeggen dat dit stoofvlees echte Koreaanse kenmerken heeft. We hebben voor deze variant bijna alle herkenbare Koreaanse smaakmakers gebruikt:
- Gember (생강 – Saenggang)
- Knoflook (마늘 – Maneul)
- Lente-ui (파 – Pa)
- Sojasaus (간장 – Ganjang)
- Sesamolie (참기름 – Chamgireum)
- Gochujang (고추장)
Het is belangrijk om te onthouden dan de sesamolie wordt gebruikt om het gerecht af te maken en niet om in te bakken. Het is daar niet alleen te kostbaar voor, het kan er ook voor zorgen dat je gerecht wat bitter wordt.
Favoriete Aziatische recepten uit de multicooker
De Instant Pot en andere multicookers met hoge druk functie zijn uitermate geschikt om onze favoriete Aziatische recepten snel en makkelijk te maken. We hebben inmiddels flink wat van deze recepten verzameld op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten, wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Instant Pot Kip Korma
- Indiase Butter Chicken uit de Instant Pot
- Indonesische gele rijst (Nasi Kuning)
- Daging Bali uit de Instant Pot
- Kip Ketjap (Ajam Ketjap)
Pin dit recept voor Koreaans stoofvlees uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
ziet er lekker uit , maar welke groente serveer je hier bij.
Zelf vind ik het lekker om het neutraal te houden met sperziebonen, edamame of bijvoorbeeld snijbonen. Met Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!) maak je er een meer koreaanse maaltijd bij. Lekker met rijst en kimchi!
Ik ben benieuwd naar de versie voor in de braadpan of de slowcooker. Alvast bedankt!
Ga ik aan werken! Voorkeur voor braadpan of slowcooker? Dan weet ik welke ik als eerste op pak
Wat leuk! Braadpan is altijd goed 🙂
Ik ben benieuwd naar de slowcooker versie
Ziet er heerlijk uit? Kun je het vlees ook met Jackfruit vervangen?
Nog niet geprobeerd maar ik denk het wel. Ik zou het wel heel goed laten uitlekken en droogdeppen en dan het vocht misschien zelf verminderen tot 150ml
Dank je wel! Ga het proberen!
Dit is zo’n lekker recept! Ik heb 1 keer eerder op het fornuis stoofvlees gemaakt, maar dat duurde lang en het vlees was alsnog niet zacht genoeg voor mijn gevoel.
Dit gerecht had alles wat ik miste! Ik ga het zeker vaker maken.
Wat heerlijk om te lezen 🙂 ! We hebben nog meer stoofvlees recepten voor de Instant Pot online staan, kijk zeker eens bij die recepten. Denk dat er nog meer lekkers voor je bij zit.
Heerlijk recept. Ik heb de suiker achterwege gelaten, geen bruine suiker kunnen vinden in Spanje.
Altijd goed om een recept aan te passen naar wat je tot je beschikking hebt! Wil je het de volgende keer een klein zoetje kan je de bruine suiker ook vervangen met gewone suiker of honing!
Was helemaal prima zo, we aten er rijst met doperwtjes bij en die geven ook een zoetje👍
Het lijkt me heerlijk! Welke sojasaus gebruik je? Er zijn zoveel verschillende soorten.
Ik gebruik om te koken meestal kikkoman, of Koreaanse lichte soja
Zou je het ook kunnen maken met procureur??
Ja dat moet zeker kunnen. Als het aan één stuk is zal het langer in de pot moeten.
Ja, ga ik ook eens proberen.
Ik heb nou twee recepten klaargemaakt in de nieuw aangeschafte Ninja Foodi, het kip Madras recept, en het Koriaanse stoofvlees. Zo blij met jouw recepten, ze waren beiden zo heerlijk, echt fantastisch. Morgen het Japanse stoofvlees proberen. Hierbij heel veel dank !
Super leuk om lezen! Als je het Koreaanse stoofvlees lekker vond denk ik dat je de Japanse ook kan waarderen. Ik kan je in dit rijtje ook de Kip Korma aanraden
Ga het allemaal uitproberen. Het mooie ervan is dat ik nooit een liefhebber was van rijst. Maar met deze recepten vind ik zelfs rijst heerlijk. Ik doe wel de rijst 20 minuten op klein gaar laten worden, afkoelen met de pan in koud water en daarna stoom ik de rijst op, en dan heb je heerlijke rijst. Ik laat je weten hoe ik het Japanse recept vond. Kip Korma ga ik ook nog proberen. Het ruikt allemaal zo heerlijk, lekkerder dan de spruitjeslucht van de buren. Nogmaals heel veel dank !