Koreaanse Bulgogi

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar een snelle, heerlijke maaltijd, dan is deze Koreaanse Bulgogi met biefstuk het perfecte gerecht voor jou. Zoals je dat van de Koreaanse keuken gewend bent bomvol smaak, maar toch heel makkelijk te maken!

Koreaanse Bulgogi

Het geheim van een heerlijke Bulgogi is de saus. Bij Flying Foodie hebben we een simpel recept voor je klaarstaan, waarmee je zelf de lekkerste Bulgogi-saus kunt maken. Je kunt deze saus makkelijk van tevoren maken, maar zelfs als je het vandaag nog moet maken, kost het je slechts 5 minuutjes.

Met een heerlijke saus, én wat tips om je biefstuk perfect te snijden, zul je met deze Bulgogi al snel indruk maken op je familie of vrienden!

Snelle bulgogi met biefstuk

Dun gesneden biefstuk

Een belangrijk onderdeel van dit gerecht is het dun snijden van de biefstuk. We hebben een paar tips voor je, zodat je de perfect gesneden biefstuk krijgt. Allereerst, gebruik een heel scherp Japans mes en zet je mes bij voorkeur even aan voor je gaat snijden. Ten tweede, snijd altijd haaks op de draad van het vlees. Wanneer je dat doet zul je merken dat je vlees veel malser wordt en veel makkelijker te kauwen is; geloof me, het maakt een wereld van verschil! Je kunt de biefstuk ook kort in de vriezer leggen voordat je hem snijdt, dit maakt het snijden gemakkelijker. Zeker als je niet zo geoefend bent of je mes niet superscherp is, kan dit wel helpen.

Bulgogi met rijst of als Ssam

Bulgogi met biefstuk kun je heel goed serveren met een lekkere kom witte rijst. Je kunt het ook als Ssam serveren. Dit is een Koreaanse manier van eten, waarbij je een slablad neemt (meestal Romainesla) waar je wat rijst op legt, wat Bulgogi en soms nog wat Kimchi. Dit vouw je vervolgens samen en eet je in één hap op.

Koreaanse Bulgogi

Op zoek naar een snelle, heerlijke maaltijd, dan is deze Koreaanse Bulgogi met biefstuk het perfecte gerecht voor jou. Zoals je dat van de Koreaanse keuken gewend bent bomvol smaak, maar toch heel makkelijk te maken!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

Serveer optioneel met

  • rijst
  • sla
  • kimchi
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd je biefstuk in zo dun mogelijke plakjes (let op, tegen de draad dus!), de wortel en ui in reepjes en de lente-ui fijn.
  • Verwarm olie in een hete pan en bak hierin de ui, wortel en lente-ui.
  • Voeg biefstuk toe en roerbak tot het aan alle kanten bruin is.
  • Voeg de saus toe en roerbak tot de saus dikker is.
  • Serveer de bulgogi met rijst, sla en eventueel kimchi!

Notities

Zie hier ons recept voor zelfgemaakte bulgogi-saus!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: biefstuk, makkelijk, snel

Pin deze Koreaanse Bulgogi!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Simpel recept voor snelle bulgogi met biefstuk

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close