Op zoek naar een snelle, heerlijke maaltijd, dan is deze Koreaanse Bulgogi met biefstuk het perfecte gerecht voor jou. Zoals je dat van de Koreaanse keuken gewend bent bomvol smaak, maar toch heel makkelijk te maken!
Koreaanse Bulgogi
Het geheim van een heerlijke Bulgogi is de saus. Bij Flying Foodie hebben we een simpel recept voor je klaarstaan, waarmee je zelf de lekkerste Bulgogi-saus kunt maken. Je kunt deze saus makkelijk van tevoren maken, maar zelfs als je het vandaag nog moet maken, kost het je slechts 5 minuutjes.
Met een heerlijke saus, én wat tips om je biefstuk perfect te snijden, zul je met deze Bulgogi al snel indruk maken op je familie of vrienden!
Dun gesneden biefstuk
Een belangrijk onderdeel van dit gerecht is het dun snijden van de biefstuk. We hebben een paar tips voor je, zodat je de perfect gesneden biefstuk krijgt. Allereerst, gebruik een heel scherp Japans mes en zet je mes bij voorkeur even aan voor je gaat snijden. Ten tweede, snijd altijd haaks op de draad van het vlees. Wanneer je dat doet zul je merken dat je vlees veel malser wordt en veel makkelijker te kauwen is; geloof me, het maakt een wereld van verschil! Je kunt de biefstuk ook kort in de vriezer leggen voordat je hem snijdt, dit maakt het snijden gemakkelijker. Zeker als je niet zo geoefend bent of je mes niet superscherp is, kan dit wel helpen.
Bulgogi met rijst of als Ssam
Bulgogi met biefstuk kun je heel goed serveren met een lekkere kom witte rijst. Je kunt het ook als Ssam serveren. Dit is een Koreaanse manier van eten, waarbij je een slablad neemt (meestal Romainesla) waar je wat rijst op legt, wat Bulgogi en soms nog wat Kimchi. Dit vouw je vervolgens samen en eet je in één hap op.
Pin deze Koreaanse Bulgogi!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.