Koreaanse groente pannenkoeken, oftewel Yachaejeon, zijn zacht van binnen en knapperig van buiten. Serveer ze met een lekker dipsausje en je bent klaar voor een klein Koreaans feestje. Ze zijn heerlijk voor de lunch, maar ook perfect als snack.
Koreaanse Groente Pannenkoeken (Yachaejeon)
Yachae betekent groente en Jeon betekent pannenkoeken, dus Yachaejeon zijn groente pannenkoeken. Deze naamgeving zie je ook terug in gerechten zoals Kimchijeon, oftewel kimchi pannenkoeken. Je kunt variëren met de groentes, wat dit recept ideaal maakt om restjes uit je koelkast op te ruimen en het lekker low budget te houden. Soms gebruik ik gewone aardappelen in plaats van zoete aardappelen. Als je ze kunt vinden, zijn perillablaadjes en Aziatische bieslook ook fantastisch lekker in je Yachaejeon. Hiervoor moet je wel naar een Koreaanse supermarkt.
Een heerlijk dipsausje
Koreaanse groente pannenkoeken zijn hartig en worden traditioneel gegeten met een dipsausje. Dit geldt voor veel Aziatische hartige pannenkoeken, zoals bijvoorbeeld Chinese pannenkoekjes met lente-ui. Yachaejeon is hierop dus geen uitzondering. Het dipsausje is heel eenvoudig te maken: combineer sojasaus, azijn en sesamzaadjes. Voor een beetje pit kun je Koreaanse chili flakes, Gochugaru, toevoegen!
Koreaanse keuken
Met deze groente pannenkoeken en een dipsausje, breng je eenvoudig een stukje van de Koreaanse keuken bij jou thuis. Variëren met de ingrediënten maakt dit gerecht veelzijdig en geschikt voor verschillende gelegenheden. Geniet van deze hartige traktatie als lunch of snack en ervaar de smaken van Korea!
Pin dit recept voor Koreaanse groente pannenkoeken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska. Gisteren de groente pannenkoekjes gemaakt en ze waren heerlijk! Ik had naast prei, wortel en zoete aardappel ook nog wat paprika erdoor gedaan (en wat knoflookpoeder en uienpoeder over de groente gestrooid) en voor het deeg 30% van de bloem vervangen door kikkererwtenmeel (en hier ook wat van de gochugaru en wat asafoetida doorheen gedaan). Heerlijk en weer een leuke andere manier om groente (en leftovers) te verwerken. Dankjewel voor wederom een heerlijk recept!