Koreaanse Groente Pannenkoeken – Yachaejeon

Deel met vrienden en familie

Koreaanse groente pannenkoeken, oftewel Yachaejeon, zijn zacht van binnen en knapperig van buiten. Serveer ze met een lekker dipsausje en je bent klaar voor een klein Koreaans feestje. Ze zijn heerlijk voor de lunch, maar ook perfect als snack.

Koreaanse Groente Pannenkoeken (Yachaejeon)

Yachae betekent groente en Jeon betekent pannenkoeken, dus Yachaejeon zijn groente pannenkoeken. Deze naamgeving zie je ook terug in gerechten zoals Kimchijeon, oftewel kimchi pannenkoeken. Je kunt variëren met de groentes, wat dit recept ideaal maakt om restjes uit je koelkast op te ruimen en het lekker low budget te houden. Soms gebruik ik gewone aardappelen in plaats van zoete aardappelen. Als je ze kunt vinden, zijn perillablaadjes en Aziatische bieslook ook fantastisch lekker in je Yachaejeon. Hiervoor moet je wel naar een Koreaanse supermarkt.

Yachaejeon Koreaanse groente pannenkoeken

Een heerlijk dipsausje

Koreaanse groente pannenkoeken zijn hartig en worden traditioneel gegeten met een dipsausje. Dit geldt voor veel Aziatische hartige pannenkoeken, zoals bijvoorbeeld Chinese pannenkoekjes met lente-ui. Yachaejeon is hierop dus geen uitzondering. Het dipsausje is heel eenvoudig te maken: combineer sojasaus, azijn en sesamzaadjes. Voor een beetje pit kun je Koreaanse chili flakes, Gochugaru, toevoegen!

Koreaanse keuken

Met deze groente pannenkoeken en een dipsausje, breng je eenvoudig een stukje van de Koreaanse keuken bij jou thuis. Variëren met de ingrediënten maakt dit gerecht veelzijdig en geschikt voor verschillende gelegenheden. Geniet van deze hartige traktatie als lunch of snack en ervaar de smaken van Korea!

Koreaanse Groente Pannenkoeken - Yachaejeon

Koreaanse groente pannenkoeken, oftewel Yachaejeon, zijn zacht van binnen en knapperig van buiten. Serveer ze met een lekker dipsausje en je bent klaar voor een klein Koreaans feestje. Ze zijn heerlijk voor de lunch, maar ook perfect als snack.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 grote wortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 prei
  • 100 gr bloem
  • 1 eetlepel maïzena optioneel
  • 2 eetlepels rijstbloem optioneel
  • 1 theelepel dasida optioneel
  • 175 ml water
  • olie om in te bakken

Dipsaus

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 0.5 theelepel sesamzaadjes
  • 0.25 theelepel Gochugaru

Instructies

  • Snijd de groentes in dunne julienne reepjes. Ik gebruik hier zelf graag een mandoline voor.
    1 grote wortel, 1 zoete aardappel, 1 prei
  • Meng 100 gr bloem (optioneel) met 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels rijstbloem en 1 theelepel dasida. Je kunt dus ook alleen bloem kiezen, maar dat geeft wat minder smaak aan je pannekoeken. Voeg beetje bij beetje 175 ml water toe, tot je een beslag hebt. Schep de groente er doorheen. Gebruik je geen dasida? Voeg dan een goede snuf zout toe.
  • Verwarm een dunne laag olie in een stevige koekenpan en bak hier je pannenkoekjes goudbruin in. Je kunt ervoor kiezen een paar grote pannenkoeken te bakken, of meerdere kleintjes.
    olie om in te bakken
  • Snijd de pannenkoeken in kleine stukjes en serveer met je dispaus!
    3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 0.5 theelepel sesamzaadjes, 0.25 theelepel Gochugaru
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, lunch, Snack
Keuken: Koreaans
Trefwoord: groente, pannenkoek

Pin dit recept voor Koreaanse groente pannenkoeken!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaanse groente pannenkoeken yachaejeon

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska. Gisteren de groente pannenkoekjes gemaakt en ze waren heerlijk! Ik had naast prei, wortel en zoete aardappel ook nog wat paprika erdoor gedaan (en wat knoflookpoeder en uienpoeder over de groente gestrooid) en voor het deeg 30% van de bloem vervangen door kikkererwtenmeel (en hier ook wat van de gochugaru en wat asafoetida doorheen gedaan). Heerlijk en weer een leuke andere manier om groente (en leftovers) te verwerken. Dankjewel voor wederom een heerlijk recept!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close