Koreaanse Kimchi Pannenkoeken zijn heerlijk knapperig, hartig en zitten vol met kimchi. Dat is weer eens wat anders dan een Nederlandse pannenkoek.
Jun of Jeon?
Kimchi pannenkoeken heten in het Koreaans: 김치전 oftewel: Kimchijeon, Kimchi Jeon of Kimchi Jun. De verschillende schrijfwijzen voor hetzelfde gerecht hebben te maken met de vertaling naar het Romeinse alfabet, dit wordt op meerdere manieren gezien, maar fonetisch komen alle verschillende vormen overeen. Het gaat dus om het zelfde gerecht.
Let op!
Deze pannenkoeken kunnen heel goed vegan gemaakt worden, mits er gebruik gemaakt wordt van kimchi die ook vegan is. In sommige kimchi’s worden vissaus, garnaaltjes of gedroogde gepekelde vis gebruikt.
Ingrediënten Kimchi Pannenkoeken
voor twee pannenkoeken van ongeveer 20 cm
1 kleine lente ui
150 Kimchi met vocht
110 gr bloem
100 ml water
1 á 2 eetlepels plantaardige olie
0.5 theelepel suiker en snufje zout
optioneel: sesamzaadjes voor bovenop
Bereiding
- Snijd de lente ui fijn en houd een klein beetje apart voor bovenop.
- Meng de gesneden lente ui, kimchi, bloem, suiker,zout en water door elkaar, tot een beslag.
- Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en verdeel de helft van het beslag. Spreid het voorzichtig uit met de achterkant van een lepel.
- Bak de pannenkoeken ongeveer 3 minuten aan een kant en draai ze vervolgens voorzichtig om met een spatel of door de lucht met een soepele beweging van de pols. Bak ze nog zo’n 1,5 tot 2 minuten op de andere kant.
En, ga jij deze Kimchi pannenkoeken proberen? Hier zijn ze in ieder geval een nieuwe favoriet!
Pin deze Kimchi pannenkoeken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.