Super malse Koreaanse kip uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Trek in supermalse Koreaanse kip, maar heb je eigelijk niet meer dan 30 minuten om een maaltijd op tafel te zetten? Dan is dit Instant Pot recept voor Koreaanse kip een uitkomst voor je! Alle heerlijke smaken uit Korea en ook nog eens malse kip in een fractie van de tijd.

Zelf vind ik het erg lekker met iets wat de saus een beetje op kan nemen, zoals (bloemkool)rijst of quinoa en groene groenten zoals broccoli, sugarsnaps of bijvoorbeeld spinazie. Uiteraard past de Koreaanse spinazie er ook perfect bij.

Koreaanse kip, maar dan sneller

Koreaanse kip maak ik al vaker, maar dan uit de oven. Het is een heel gedoe: om de kip echt mals te krijgen dip je ze in een mengsel van eiwit en baking soda. Vervolgens moeten ze een nacht opdrogen in de koelkast. Dan bak je ze in de oven en daarna gaan ze nog eens door de saus heen. Geen recept voor een drukke doordeweekse dag dus.

Ik vroeg mijzelf af wat er zou gebeuren als ik de kip met de ingrediënten van de saus in de instant pot zou bereiden. De kip werd perfect zonder gedoe! Ik moet toegeven, ik was een beetje bang dat het misschien zou aanbakken, maar gelukkig zat ik meteen goed met mijn verhoudingen!

Instant pot korean chicken

 

Koreaanse kip uit de Instant Pot

Trek in supermalse Koreaanse kip, maar heb je eigelijk niet meer dan 30 minuten om een maaltijd op tafel te zetten? Dan is dit Instant Pot recept voor Koreaanse kip een uitkomst voor je! Alle heerlijke smaken uit Korea en ook nog eens malse kip in een fractie van de tijd.
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • 2 eetlepels Gochujang (lees hier meer over dit ingrediënt)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels donkere bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn als je dit niet hebt)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 kippendijen zonder vel

Instructies

  • Rasp of snijd de knoflook en gember fijn. Plaats dit samen met de andere ingrediënten voor de saus in de Instant Pot.
  • Roer dit goed door elkaar. Plaats de kip in de Instant Pot en rol deze een paar keer door de saus in.
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 10 minuten. Nu heb je mooi je handen vrij om de rest van je eten klaar te maken. In mijn geval het schoonmaken van de sugar snaps en het maken van de bloemkoolrijst.
  • Zelf laat ik na afloop meteen handmatig de druk eraf, maar je kunt hem ook natuurlijk leeg laten lopen. Ik heb daar met dit recept echt geen geduld voor!
  • Haal de kip uit de saus en pluk eventueel in kleinere stukken met een vork.
  • De saus is niet bepaald dik. Vind je dit wel lekkerder? Gebruik dan de SAUTE knop om de saus in te dikken. Hierbij is het wel nodig om in de buurt van de pot te blijven. Roer zo nu en dan door.
  • Saus de gewenste dikte? Haal de pot dan uit de Instant Pot om aanbranden te voorkomen, hij blijft namelijk nog wel even warm!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: Instant Pot, pressure cooker

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska

    Ik heb geen instant pot. Kan het ook in de slowcooker?

    Gr. Wim

    1. Hoi Wim,

      Zelf geen ervaring met de slowcooker, maar ik heb even gekeken en het lijkt mij wel te moeten kunnen. Bij de meeste recepten met kippendijen wordt de slowcooker op 8 uur op low of vier uur op hoog geselecteerd.
      Ik hoop dat je hier wat mee kan.

  2. Goedemiddag Mariska,
    Wanneer ik de hoeveelheid kip wil verdubbelen, moet ik dan alle ingrediënten verdubbeld worden of komt er dan teveel vocht uit? Moet het dan ook langer in de instantpot? Ben nog een new-be met de pot.

    1. Hi Joca, bij dit recept zou ik alleen de kip verdubbelen en de rest het zelfde laten.
      Langer hoeft het niet, precies dezelfde tijd. Dat is een van de voordelen van de pot 😃👍🏻

  3. Dankjewel Mariska! Ik zal laten weten hoe het was!

  4. Hoi! Leuk recept! Moet er nog water oid bij om de hoge druk te bereiken?

    1. Hi Mandy, ik heb dat tot nu toe nooit gedaan. Kwam genoeg vocht uit de kip + de sausjes die je er bij doet. Werkt bij mij altijd prima
      Je kan er wat water bij doen, (zou niet meer dan 125ml) doen, dan komt de pot waarschijnlijk sneller op druk, maar dan ben je later weer meer tijd kwijt aan het inkoken van je saus.

  5. Heerlijk recept! Big hit hier, al meerdere keren gemaakt! Dank voor het delen.

  6. Hi Mariska,
    Zou ik de Gochujang ook kunnen vervangen door iets anders? Heb ‘t namelijk nog niet kunnen vinden en om 1 potje te gaan bestellen zie ik niet zo zitten. 🙂

    1. Hi Anouk, nee dan wordt het een totaal ander recept. Je het kunnen proberen met Sriracha kunnen proberen, maar ik weet niet zeker of dat goed werkt.

      Probeer anders eens de sambal kip: https://www.flyingfoodie.nl/recept/sambal-kip/

  7. Voor ons werkte dit recept totaal niet. Wij krijgen maximaal 12 kip dijen in de IP maar lang geen 44!?. Hoeveel liter is jou pan?

    1. Hi Henk, het gaat om 4 kippendijen 🙂 44 zouden ook niet in mijn pot passen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close