Trek in supermalse Koreaanse kip, maar heb je eigelijk niet meer dan 30 minuten om een maaltijd op tafel te zetten? Dan is dit Instant Pot recept voor Koreaanse kip een uitkomst voor je! Alle heerlijke smaken uit Korea en ook nog eens malse kip in een fractie van de tijd.
Zelf vind ik het erg lekker met iets wat de saus een beetje op kan nemen, zoals (bloemkool)rijst of quinoa en groene groenten zoals broccoli, sugarsnaps of bijvoorbeeld spinazie. Uiteraard past de Koreaanse spinazie er ook perfect bij.
Koreaanse kip, maar dan sneller
Koreaanse kip maak ik al vaker, maar dan uit de oven. Het is een heel gedoe: om de kip echt mals te krijgen dip je ze in een mengsel van eiwit en baking soda. Vervolgens moeten ze een nacht opdrogen in de koelkast. Dan bak je ze in de oven en daarna gaan ze nog eens door de saus heen. Geen recept voor een drukke doordeweekse dag dus.
Ik vroeg mijzelf af wat er zou gebeuren als ik de kip met de ingrediënten van de saus in de instant pot zou bereiden. De kip werd perfect zonder gedoe! Ik moet toegeven, ik was een beetje bang dat het misschien zou aanbakken, maar gelukkig zat ik meteen goed met mijn verhoudingen!
Hoi Mariska
Ik heb geen instant pot. Kan het ook in de slowcooker?
Gr. Wim
Hoi Wim,
Zelf geen ervaring met de slowcooker, maar ik heb even gekeken en het lijkt mij wel te moeten kunnen. Bij de meeste recepten met kippendijen wordt de slowcooker op 8 uur op low of vier uur op hoog geselecteerd.
Ik hoop dat je hier wat mee kan.
Goedemiddag Mariska,
Wanneer ik de hoeveelheid kip wil verdubbelen, moet ik dan alle ingrediënten verdubbeld worden of komt er dan teveel vocht uit? Moet het dan ook langer in de instantpot? Ben nog een new-be met de pot.
Hi Joca, bij dit recept zou ik alleen de kip verdubbelen en de rest het zelfde laten.
Langer hoeft het niet, precies dezelfde tijd. Dat is een van de voordelen van de pot 😃👍🏻
Dankjewel Mariska! Ik zal laten weten hoe het was!
Hoi! Leuk recept! Moet er nog water oid bij om de hoge druk te bereiken?
Hi Mandy, ik heb dat tot nu toe nooit gedaan. Kwam genoeg vocht uit de kip + de sausjes die je er bij doet. Werkt bij mij altijd prima
Je kan er wat water bij doen, (zou niet meer dan 125ml) doen, dan komt de pot waarschijnlijk sneller op druk, maar dan ben je later weer meer tijd kwijt aan het inkoken van je saus.
Heerlijk recept! Big hit hier, al meerdere keren gemaakt! Dank voor het delen.
Hi Mariska,
Zou ik de Gochujang ook kunnen vervangen door iets anders? Heb ‘t namelijk nog niet kunnen vinden en om 1 potje te gaan bestellen zie ik niet zo zitten. 🙂
Hi Anouk, nee dan wordt het een totaal ander recept. Je het kunnen proberen met Sriracha kunnen proberen, maar ik weet niet zeker of dat goed werkt.
Probeer anders eens de sambal kip: https://www.flyingfoodie.nl/recept/sambal-kip/
Voor ons werkte dit recept totaal niet. Wij krijgen maximaal 12 kip dijen in de IP maar lang geen 44!?. Hoeveel liter is jou pan?
Hi Henk, het gaat om 4 kippendijen 🙂 44 zouden ook niet in mijn pot passen.
Na het Koreaanse stoofvlees (= topper) is vandaag dit recept aan de beurt. Heerlijk!! Kan niet wachten. Gelukkig duurt het dan ook niet lang met de multicooker 😜
Kan dit ook met kipfilet?
Ja in theorie wel, maar wordt el een stuk minder lekker naar mijn mening. Ik zou de tijd ook halveren.