Koreaanse kip van de BBQ

Koreaanse kip van de barbecue is heerlijke sappige BBQ kip met de lekkerste Koreaanse saus die je je maar kunt voorstellen. Verslavend lekker. Pak de natte doekjes er maar bij, want deze sticky goodness is bijna niet netjes te eten. Geen barbecueweer? Je kunt de kip ook heel goed in de oven bereiden!

Koreaanse kip van de BBQ

Wat maakt Koreaanse kip zo lekker?

Anders dan bij veel andere recepten met kip gaat het bij Koreaanse kip niet om de marinade of kruiden die je op de kip doet voor het bakken. Het gaat om de saus die er ná het bakken overheen gaat. Alle stukjes kip krijgen een heerlijk laagje saus die lekker hartig, een vleugje zoet, zuur en een heel klein beetje pittig is. Pure sticky goodness.!

Een belangrijk onderdeel van die saus is gochujang, de inmiddels bekende Koreaanse, gefermenteerde chilipasta. Tegenwoordig is die best goed te verkrijgen in Aziatische toko’s en soms zelfs ook al in de grotere supermarkten. Mocht het toch niet lukken, vroeger heb ik deze kip ook wel eens gemaakt met Sriracha in plaats van gochujang, omdat het toen bijna nergens te krijgen was. Ik kan je verklappen: hoewel niet helemaal het zelfde, ook heel erg lekker!

Koreaanse kip van de BBQ

Zijn alle ingrediënten echt nodig?

Ja, anders is de saus niet in balans. Je kunt wel een aantal ingrediënten vervangen door een soortgelijk product, bijvoorbeeld:

  • Gochujang door een andere hotsauce of chili
  • Bruine suiker door witte suiker, honing of erythritol (als je koolhydraatarm/keto eet)
  • Rijstazijn door limoensap

Koreaanse kip van de BBQ

Koreaanse kip van de barbecue is heerlijke sappige BBQ kip met de lekkerste Koreaanse saus die je je maar kunt voorstellen. Verslavend lekker. Pak de natte doekjes er maar bij, want deze sticky goodness is bijna niet netjes te eten. Geen barbecueweer? Je kunt de kip ook heel goed in de oven bereiden!
Porties 8 wings
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min

Apparatuur

  • BBQ (of oven)
  • Keukenrol
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels (drumsticks werken ook prima)
  • zout
  • olie
  • 0.5 eetlepel maizena

De Koreaanse saus

  • 3 tenen knoflook
  • 1 duim stuk verse gember
  • 2 eetlepels gochujang (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Dep de kippenvleugels droog met een stuk keukenrol. Plaats in een schaal of grote plastic zak en bestrooi met een snuf zout en een halve eetlepel maizena. Schud goed tot ongeveer alles bedekt is met een dun laagje maizena.
    Afhankelijk van de grootte en vorm van je kip moet je wellicht wat meer of minder maizena gebruiken.
  • Verwarm de barbecue en vet het rooster eventueel licht in met wat olie. Schud overtollig maizena van je wings en leg je ze op de barbecue. Bak de wings gaar.
  • Pers of rasp de knoflook fijn. Doe hetzelfde met de gember. Plaats alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat staan tot je wings klaar zijn. Verwarm eventueel weer als je saus teveel is afgekoeld tegen de tijd dat je kip klaar is.
  • Plaats je wings in een grote schaal of kom en giet de saus erover. Schud en meng tot alle wings met de saus zijn bedekt.
  • Servetten in de aanslag? Het is tijd om te smullen!
Auteur: Mariska
Gang: bbq, borrel
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: bbq, kip, koreaans

Pin deze Koreaanse kip van de BBQ!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaanse kip van de BBQ

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close