Koreaanse kip van de barbecue is heerlijke sappige BBQ kip met de lekkerste Koreaanse saus die je je maar kunt voorstellen. Verslavend lekker. Pak de natte doekjes er maar bij, want deze sticky goodness is bijna niet netjes te eten. Geen barbecueweer? Je kunt de kip ook heel goed in de oven bereiden!
Wat maakt Koreaanse kip zo lekker?
Anders dan bij veel andere recepten met kip gaat het bij Koreaanse kip niet om de marinade of kruiden die je op de kip doet voor het bakken. Het gaat om de saus die er ná het bakken overheen gaat. Alle stukjes kip krijgen een heerlijk laagje saus die lekker hartig, een vleugje zoet, zuur en een heel klein beetje pittig is. Pure sticky goodness.!
Een belangrijk onderdeel van die saus is gochujang, de inmiddels bekende Koreaanse, gefermenteerde chilipasta. Tegenwoordig is die best goed te verkrijgen in Aziatische toko’s en soms zelfs ook al in de grotere supermarkten. Mocht het toch niet lukken, vroeger heb ik deze kip ook wel eens gemaakt met Sriracha in plaats van gochujang, omdat het toen bijna nergens te krijgen was. Ik kan je verklappen: hoewel niet helemaal het zelfde, ook heel erg lekker!
Zijn alle ingrediënten echt nodig?
Ja, anders is de saus niet in balans. Je kunt wel een aantal ingrediënten vervangen door een soortgelijk product, bijvoorbeeld:
- Gochujang door een andere hotsauce of chili
- Bruine suiker door witte suiker, honing of erythritol (als je koolhydraatarm/keto eet)
- Rijstazijn door limoensap
Pin deze Koreaanse kip van de BBQ!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.