Koreaanse Runderstoof uit de Slowcooker

Deel met vrienden en familie

Liefhebbers van runderstoof opgelet! Als je op zoek bent naar runderstoof vol Koreaanse smaken, dan is dit Koreaans Runderstoof uit de Slowcooker precies wat je nodig hebt. Zacht vlees, vol smaak, met een diepe, rijke saus en een vleugje pit!

Koreaanse runderstoof uit de slowcooker

In dit recept wordt rundvlees langzaam gestoofd, tot het boterzacht is en vol kenmerkende smaken van de Koreaanse keuken zit, zoals knoflook, gember en lente-ui. Het geheime ingrediënt dat deze stoofpot naar een hoger niveau tilt, is gochujang – een Koreaanse gefermenteerde chilipasta die een heerlijk pittige kick toevoegt zonder overweldigend te zijn.

Eerdere maakte ik al een versie voor de Instant Pot (hier) en voor in de gewone braadpan (hier), maar ik kreeg de vraag of ik ook een recepte kon maken voor de slowcooker. Koreaans stoofvlees is zo ontzettend lekker, dat ik dit maar al te graag voor jullie regel. Voor deze versie gebruik ik iets meer gochujang (bijvoorbeeld hier te koop). 

Aangezien je met de slowcooker langere tijd je handen vrij hebt, vind ik het lekker om er Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!) en Snelle komkommer kimchi bij te serveren. Maar gewoon eenvoudig spinazie of sperzieboontjes is ook lekker. 

Slowcooker Koreaans stoofvlees
Koreaanse runderstoof uit de slowcooker

De Slowcooker

Zelf gebruik ik een Instant Pot Slowcooker (hier te koop), maar ik maak dit recept ook in mijn multicooker (deze of deze) en je kunt het uiteraard heel goed in andere merken maken, zoals bijvoorbeeld een Crockpot of een Russell Hobbs slowcooker. Doordat alle merken net een andere warmte geven (die ook nog eens afhankelijk is van hoe vaak je de deksel van de pan haalt), kan de exacte tijd van de bereiding verschillen.

Koreaanse runderstoof uit de slowcooker

Liefhebbers van runderstoof opgelet! Als je op zoek bent naar runderstoof vol Koreaanse smaken, dan is dit Koreaans Runderstoof uit de Slowcooker precies wat je nodig hebt. Zacht vlees, vol smaak, met een diepe, rijke saus en een vleugje pit!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Slowcooker 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 700 gr rundvlees bijvoorbeeld riblappen
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 duim verse gember
  • 3 stengels lente-ui
  • 1.5 eetlepel gochujang naar smaak
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 theelepel sesamolie
  • neutrale olie om te bakken
  • zout
  • maizena
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd gember, knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui fijn. Gember en knoflook doe ik vaak nog even in de vijzel.
    5 teentjes knoflook, 1 duim verse gember, 3 stengels lente-ui
  • Dep het vlees droog, bestrooi met een snuf zout en snijd in blokjes. Verwarm olie in de pot met de SAUTE functie en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pot. Kun je niet bakken in jouw slowcooker? Doe dit dan in een aparte koekenpan.
    700 gr rundvlees, neutrale olie, zout
  • Verwarm nog een klein beetje olie in de slowcooker (of koekenpan). Fruit hierin nu de gember, knoflook en lente-ui.
  • Roer gochujang, bruine suiker, sojasaus en bouillon goed door elkaar in een apart kommetje. Voeg dit samen met het vlees toe aan de slowcooker, roer goed door.
    1.5 eetlepel gochujang, 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel sojasaus, 200 ml runderbouillon
  • Zet de deksel op de pan en stel deze in op 4 uur (op high). Roer zo nu en dan een keer om.
  • Proef de saus. Voeg eventueel wat extra gochujang toe.
  • Gebruik om de saus in te dikken de SAUTE optie en breng de boel aan de kook. Meng een eetlepel maizena eerst met een eetlepel koud(!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze verder bindt.
    maizena
  • Maak af met de sesamolie en serveer met het groene gedeelte van de lente-ui en wat sesamzaadjes.
    1 theelepel sesamolie, sesamzaadjes
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: slowcooker

Pin dit recept voor Koreaanse runderstoof uit de slowcooker!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaanse runderstoof uit de slowcooker

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Marleen verweij says:

    Vanochtend gemaakt om vanavond te eten en het was echt heerlijk! Hebben beide 2x opgeschept, komt maar zeer zelden voor 🙂
    Deze gaat zeker op mijn favorieten lijstje

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close