Koreaanse saucijzenbroodjes zijn een heerlijke variatie op de bekende bladerdeeghapjes. Sappig, goed gekruid vlees in een knapperig jasje van bladerdeeg. Een feestje op zich!
Koreaanse saucijzenbroodjes
In Korea zijn ze gek op fushion gerechten, ik denk dus dat ze deze broodjes ook wel zullen waarderen. We combineren kenmerkende Koreaanse smaken, zoals gember, knoflook, sesamolie en gochujang met een knapperig bladerdeegkorstje.
Wil je meerdere hapjes serveren, denk dan ook eens aan Sticky Koreaanse gehaktballetjes en Koreaanse kip van de BBQ!
Mini saucijzenbroodjes met kipgehakt
Voor de vulling van deze Koreaanse saucijzenbroodjes gebruiken we kipgehakt. Dit is lekker sappig en neemt goed de smaakmakers op. Je kunt ook prima half-om-half gehakt of rundergehakt gebruiken. Bij rund zou ik wel een eitje en wat paneermeel gebruiken om het wat minder droog te maken, net als bij een gehaktbal.
Kipgehakt in de supermarkt wordt al gezouten, voeg dus geen extra zout toe. Koop je je kip bij de slager of poelier, vraag dan even of ze al zout hebben toegevoegd of niet.
Pittige saucijzenbroodjes
Deze Koreaanse saucijzenbroodjes zijn een tikje pittig. Niet door sambal, maar doordat we gochujang gebruiken. Deze chilipasta is gemaakt van chili (duh!), rijst en gefermenteerde sojabonen. Dit fermentatieproces geeft de pasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem.
Nu is elk merk gochujang net even anders in pittigheid en kunnen we natuurlijk ook niet allemaal evenveel hebben. Mijn tip is dus om met een halve eetlepel te beginnen en dan een test stukje van het kippengehakt te bakken om te proeven. Rauw kipgehakt kun je nooit zo eten!
Pin deze Koreaanse saucijzenbroodjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ze staan af te koelen; ben benieuwd!
Eet smakelijk 😀
Ze waren zo op!