Koreaanse saucijzenbroodjes

Deel met vrienden en familie

Koreaanse saucijzenbroodjes zijn een heerlijke variatie op de bekende bladerdeeghapjes. Sappig, goed gekruid vlees in een knapperig jasje van bladerdeeg. Een feestje op zich!

Koreaanse saucijzenbroodjes

In Korea zijn ze gek op fushion gerechten, ik denk dus dat ze deze broodjes ook wel zullen waarderen. We combineren kenmerkende Koreaanse smaken, zoals gember, knoflook, sesamolie en gochujang met een knapperig bladerdeegkorstje.

Wil je meerdere hapjes serveren, denk dan ook eens aan Sticky Koreaanse gehaktballetjes en Koreaanse kip van de BBQ!

Mini saucijzenbroodjes met kipgehakt

Voor de vulling van deze Koreaanse saucijzenbroodjes gebruiken we kipgehakt. Dit is lekker sappig en neemt goed de smaakmakers op. Je kunt ook prima half-om-half gehakt of rundergehakt gebruiken. Bij rund zou ik wel een eitje en wat paneermeel gebruiken om het wat minder droog te maken, net als bij een gehaktbal.

Kipgehakt in de supermarkt wordt al gezouten, voeg dus geen extra zout toe. Koop je je kip bij de slager of poelier, vraag dan even of ze al zout hebben toegevoegd of niet.

Pittige saucijzenbroodjes

Deze Koreaanse saucijzenbroodjes zijn een tikje pittig. Niet door sambal, maar doordat we gochujang gebruiken. Deze chilipasta is gemaakt van chili (duh!), rijst en gefermenteerde sojabonen. Dit fermentatieproces geeft de pasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem.

Nu is elk merk gochujang net even anders in pittigheid en kunnen we natuurlijk ook niet allemaal evenveel hebben. Mijn tip is dus om met een halve eetlepel te beginnen en dan een test stukje van het kippengehakt te bakken om te proeven. Rauw kipgehakt kun je nooit zo eten!

Koreaanse saucijzenbroodjes

Koreaanse saucijzenbroodjes zijn een heerlijke variatie op de bekende bladerdeeghapjes. Sappig, goed gekruid vlees in een knapperig jasje van bladerdeeg. Een feestje op zich!
Porties 24 mini’s
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • Bakpapier
  • spuitzak optioneel, maar wel handig

Ingrediënten

Saucijsvulling

  • 400 gr kipgehakt
  • 1 eetlepel gochujang naar smaak
  • 1 lente ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn geraspt
  • 1 cm gember fijn geraspt
  • 1 theelepel sesamolie

Korstje

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of 200 graden boven-onder warmte. Bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Twijfel je over de pittigheid? Bak dan een klein proefstukje in een koekenpan!
    400 gr kipgehakt, 1 eetlepel gochujang, 1 lente ui, 1 teentje knoflook, 1 cm gember, 1 theelepel sesamolie
  • Schep de vulling in een spuit zak.
  • Snijd je bladerdeeg in de lengte doormidden. Je hebt nu twee lange stroken.
    1 rol bladerdeeg
  • Laat een randje van één cm over en spuit over de lengte een strook van je gehakt.
    Herhaal dit voor je andere strook bladerdeeg.
  • Maak het randje een beetje nat en vouw dubbel. Druk voorzicht aan met een natte vork.
  • Klop een ei los en smeer je bladerdeeg daarmee in.
    1 ei
  • Besprenkel met sesamzaadjes en snijd in kleine saucijsjes.
    1 theelepel sesamzaad
  • Plaats op je bakplaat. Bak de Koreaanse saucijsjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Auteur: Mariska
calorieën: 44kcal
Gang: amuse, Appetizer, Snack
Keuken: fushion, Koreaans, Westers
Trefwoord: bladerdeeg, gehakt, kip, pittig, snack

Nutrition

Calorieën: 44kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 3g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 14mg | Sodium: 10mg | Potassium: 94mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 3mg | Iron: 0.4mg

Pin deze Koreaanse saucijzenbroodjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaanse sauzen broodjes in mini

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. loes rooijackers says:

    Ze staan af te koelen; ben benieuwd!

    1. Mariska Author says:

      Eet smakelijk 😀

  2. loes rooijackers says:

    Ze waren zo op!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close