Zoewel smash burgers, als de Koreaanse keuken veroveren de wereld, dus laten we dit samen brengen tot een fantastische Koreaanse Smash Burger. Heerlijk sappige vlees, verrukkelijke kimchi en een ontzettend lekkere gochujang mayo. Maak het geheel af met bacon en kaas en je heb me toch een feestje op je bord!
Koreaanse Smash Burgers
Laatst was ik op een burger battle en één van de kandidaten maakte een Koreaanse Burger. Hoewel die prima lekker was, dacht ik meteen: dit kan lekkerder! Het mistte naar mijn smaak gochujang en ik vond de burger net te dik met alle toppings. Een smash burger zou vast nog lekkerder zijn. Ik dook de keuken in, en het resultaat is ontzettend lekker geworden, al zeg ik het zelf.
Ben je nou geen fan van een smash burger of eet je liever geen (rund)vlees? De smaken van deze burgen combineren ook heel goed met een kip- of vegaburger!
Kimchi en gochujang mayo
Twee dingen die wat mij betreft niet mogen missen op een Koreaanse Smash Burger zijn kimchi en gochujang mayonaise. Kimchi kun jezelf maken (ben je wel even bezig), maar dit is tegenwoordig gooed te verkrijgen in Nederland. Gochujang mayonaise maak ik heel simpel zelf door wat gochujang te mengen met mayonaise. Zo simpel is het. En natuurlijk kaas, maar dat mag van mij persoonlijk op bijna geen enkele burger missen.
Kies je trouwens niet voor kimchi? Voeg dan wat geraspte gember en knoflook toe aan je gochujang mayonaise voor wat scherpte en frisheid.
Pin dit recept voor Koreaanse Smash Burgers
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.