Koreaanse Soja Eieren, ook wel Mayak Eggs genoemd, zijn gekookte eieren die je marineert in een heerlijke sojasaus. Uiteraard is sojasaus niet de enige smaakmaker in de marinade, we combineren de sojasaus bijvoorbeeld met sesam, lente-ui, knoflook en chili!
Koreaanse Soja Eieren
Voor deze Koreaanse soja eieren kun je alle soorten eieren gebruiken. Zacht, hard of medium gekookt; het werkt allemaal. Je kunt zelfs kwarteleieren gebruiken, of die van een eend, als je dat lekker vindt. Ik kook mijn eieren zelf voor dit recept in de Instant Pot (zie recept), maar je kunt ook gewoon een normale pan gebruiken.
Zelf serveer ik de soja eieren met rijst en wat groente, tijdens de lunch of het avondeten, maar je kunt ze ook heel goed zo als snack eten. In Azië worden ze ook als ontbijt gegeten, maar ik denk dat dat voor de meeste Nederlanders geen aantrekkelijk idee is.
Mayak Eggs
Deze in soja gemarineerde eieren worden ook “mayak eggs” of “mayak gyeran” genoemd. De naam “mayak” betekent “drug” in het Koreaans. De naam “mayak eggs” is ontstaan vanwege de vermeende verslavende eigenschappen van de eieren. De smaakcombinatie van hartig, zoet en pittig maakt ze onweerstaanbaar voor velen.
Meer Koreaanse recepten
Zoals je weet staat Flying Foodie vol met heerlijke recepten, en we hebben een flink aantal Koreaanse recepten online staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende recepten:
- Koreaans Stoofvlees uit de Instant Pot
- Japchae noodles
- Kimchi Fried Rice | Pittige Koreaanse Nasi
- Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!)
- Spicy Knoflook Kip
Pin deze Koreaanse Soja Eieren (Mayak Eggs)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.