Koreaanse Soja Eieren (Mayak Eggs)

Deel met vrienden en familie

Koreaanse Soja Eieren, ook wel Mayak Eggs genoemd, zijn gekookte eieren die je marineert in een heerlijke sojasaus. Uiteraard is sojasaus niet de enige smaakmaker in de marinade, we combineren de sojasaus bijvoorbeeld met sesam, lente-ui, knoflook en chili!

Koreaanse Soja Eieren

Voor deze Koreaanse soja eieren kun je alle soorten eieren gebruiken. Zacht, hard of medium gekookt; het werkt allemaal. Je kunt zelfs kwarteleieren gebruiken, of die van een eend, als je dat lekker vindt. Ik kook mijn eieren zelf voor dit recept in de Instant Pot (zie recept), maar je kunt ook gewoon een normale pan gebruiken. 

Zelf serveer ik de soja eieren met rijst en wat groente, tijdens de lunch of het avondeten, maar je kunt ze ook heel goed zo als snack eten. In Azië worden ze ook als ontbijt gegeten, maar ik denk dat dat voor de meeste Nederlanders geen aantrekkelijk idee is.

Close up van mayak eggs koriaanse eieren gemarineerd in soja saus

Mayak Eggs

Deze in soja gemarineerde eieren worden ook “mayak eggs” of “mayak gyeran” genoemd. De naam “mayak” betekent “drug” in het Koreaans. De naam “mayak eggs” is ontstaan vanwege de vermeende verslavende eigenschappen van de eieren. De smaakcombinatie van hartig, zoet en pittig maakt ze onweerstaanbaar voor velen.

Meer Koreaanse recepten

Zoals je weet staat Flying Foodie vol met heerlijke recepten, en we hebben een flink aantal Koreaanse recepten online staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende recepten:

Koreaanse Soja Eieren (Mayak Eggs)

Koreaanse Soja Eieren, ook wel Mayak Eggs genoemd, zijn gekookte eieren die je marineert in een heerlijke sojasaus. Uiteraard is sojasaus niet de enige smaakmaker in de marinade, we combineren de sojasaus bijvoorbeeld met sesam, lente-ui, knoflook en chili!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
minimaal marineren 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten

Kookgerei

  • Keukenrol
  • maatlepels
  • maatbeker
  • afsluitbare bak waar de eieren inpassen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 200 ml sojasaus
  • 200 water
  • 1 eetlepel honing of bruine suiker
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente-ui
  • 1 groene chili
  • 1 rode chili
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de eieren naar wens (hard, medium of zacht), laat ze goed schrikken in ijswater en pel ze daarna.
    8 eieren
  • Meng sojasaus, honing, water en rijstazijn door elkaar. Goed roeren.
    200 ml sojasaus, 200 water, 1 eetlepel honing, 1 theelepel rijstazijn
  • Snijd knoflook, lente-ui en de chili's fijn en roer dit samen met de sesamzaadjes door de marinade heen.
    2 teentjes knoflook, 1 lente-ui, 1 groene chili, 1 rode chili, 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Leg de eieren in je afsluitbare bak in de marinade, leg er een stukje keukenrol bovenop. De keukenrol zuigt wat marinade op. Dit zorgt ervoor dat de eieren gelijkmatig kleuren. Plaats de deksel erop en zet in de koelkast. Laat ze minimaal 4 uur marineren, maar beter nog een hele dag!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Koreaans
Trefwoord: eieren, sojasaus

Pin deze Koreaanse Soja Eieren (Mayak Eggs)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaans Soja Eieren (Mayak Eggs)

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close