Koreaanse Spinazie oftewel Sigeumchi-namul is het perfecte bijgerecht! Lekker licht en hartig, met de notige smaak van sesam.
Banchan
In Korea en in de Koreaanse keuken zijn bijgerechten (banchan) een ding. Bij de meeste gerechten krijg je een heel assortiment aan kleine bijgerechten (waaronder natuurlijk kimchi!), meestal op basis van groente. Heerlijk! En het mooiste is ook nog eens dat ze die vaak blijven aanvullen tijdens het diner. Vind jij de Koreaanse keuken ook zo lekker? Kijk dan eens hier voor meer inspiratie!
Koreaanse Spinazie
Hartige Koreaanse spinazie, ook wel sigeumchi namul genoemd, is een populair bijgerecht in de Koreaanse keuken. Het is gemakkelijk te maken en bevat gezonde ingrediënten zoals spinazie, knoflook en sojasaus. Om het gerecht te maken, moet u de spinazie kort blancheren en vervolgens goed uitknijpen om overtollig vocht te verwijderen. Vervolgens wordt de spinazie fijngesneden en gemengd met een saus van sojasaus, sesamolie, en knoflook. Hartige Koreaanse spinazie is een geweldige aanvulling op een Aziatische maaltijd en kan ook worden gebruikt als vulling voor sushi-rolletjes.
Een ander populair gerecht met Koreaanse spinazie is bibimbap, een kom met rijst, groenten, ei en vlees of vis. De Koreaanse spinazie wordt kort gewokt met knoflook en sesamolie en vervolgens in de kom geserveerd. Het is een eenvoudige en gezonde manier om groenten aan uw maaltijd toe te voegen en kan worden aangepast aan uw smaakvoorkeuren. U kunt bijvoorbeeld gehakte noten, ingelegde groenten of Koreaanse chilipasta toevoegen voor extra smaak. Geniet van deze heerlijke Koreaanse spinazie gerechten als onderdeel van een Aziatische maaltijd of als een gezonde snack.
Pin deze Koreaanse Spinazie!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.