Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!)

Deel met vrienden en familie

Koreaanse Spinazie oftewel Sigeumchi-namul is het perfecte bijgerecht! Lekker licht en hartig, met de notige smaak van sesam.

Banchan

In Korea en in de Koreaanse keuken zijn bijgerechten (banchan) een ding. Bij de meeste gerechten krijg je een heel assortiment aan kleine bijgerechten (waaronder natuurlijk kimchi!), meestal op basis van groente. Heerlijk! En het mooiste is ook nog eens dat ze die vaak blijven aanvullen tijdens het diner. Vind jij de Koreaanse keuken ook zo lekker? Kijk dan eens hier voor meer inspiratie!

Koreaanse Spinazie

Hartige Koreaanse spinazie, ook wel sigeumchi namul genoemd, is een populair bijgerecht in de Koreaanse keuken. Het is gemakkelijk te maken en bevat gezonde ingrediënten zoals spinazie, knoflook en sojasaus. Om het gerecht te maken, moet u de spinazie kort blancheren en vervolgens goed uitknijpen om overtollig vocht te verwijderen. Vervolgens wordt de spinazie fijngesneden en gemengd met een saus van sojasaus, sesamolie, en knoflook. Hartige Koreaanse spinazie is een geweldige aanvulling op een Aziatische maaltijd en kan ook worden gebruikt als vulling voor sushi-rolletjes.

Een ander populair gerecht met Koreaanse spinazie is bibimbap, een kom met rijst, groenten, ei en vlees of vis. De Koreaanse spinazie wordt kort gewokt met knoflook en sesamolie en vervolgens in de kom geserveerd. Het is een eenvoudige en gezonde manier om groenten aan uw maaltijd toe te voegen en kan worden aangepast aan uw smaakvoorkeuren. U kunt bijvoorbeeld gehakte noten, ingelegde groenten of Koreaanse chilipasta toevoegen voor extra smaak. Geniet van deze heerlijke Koreaanse spinazie gerechten als onderdeel van een Aziatische maaltijd of als een gezonde snack.

Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!)

Koreaanse Spinazie oftewel Sigeumchi-namul is het perfecte bijgerecht! Lekker licht en hartig, met de notige smaak van sesam.
Porties 4 bijgerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente ui
  • 1.5 eetlepel  sojasaus
  • 1.5 eetlepel  sesamolie
  • 1 eetlepel  geroosterde sesamzaadjes
  • ijswater

Instructies

  • Zet een grote pan met water op met een heel klein snufje zout en blancheer hier de spinazie in. Ongeveer 30 seconden, tenzij het heel stevige spinazie is (wilde spinazie bijvoorbeeld), dan kan het iets langer (tot 60 seconden).
    400 gr spinazie
  • Spoel de geblancheerde spinazie direct af met ijskoud water. Knijp voorzichtig het water eruit en snijd het grof in stukken.
    ijswater
  • Snijd de knoflook en het lente uitje goed fijn. Voeg dit bij de spinazie, samen met de sojasaus en de sesamolie.
    1 teentje knoflook, 1 lente ui, 1.5 eetlepel  sojasaus, 1.5 eetlepel  sesamolie
  • Meng dit allemaal goed door elkaar, zelf vind ik dit het makkelijkste gaan met mijn handen.
  • Strooi er tenslotte de sesamzaadjes overheen.
    1 eetlepel  geroosterde sesamzaadjes
Auteur: Mariska
calorieën: 29kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: koolhydraatarm

Nutrition

Calorieën: 29kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 3g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 0.2g | Sodium: 100mg | Potassium: 569mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 9407IU | Vitamin C: 29mg | Calcium: 104mg | Iron: 3mg

Pin deze Koreaanse Spinazie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koreaanse Spinazie Sigeumchi Namul

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close