Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!)

Koreaanse Spinazie Sigeumchi Namul

Koreaanse Spinazie oftewel Sigeumchi-namul is het perfecte bijgerecht! Lekker licht en hartig, met de notige smaak van sesam.

In Korea en in de Koreaanse keuken zijn bijgerechten (banchan) een ding. Bij de meeste gerechten krijg je een heel assortiment aan kleine bijgerechten (waaronder natuurlijk kimchi!), meestal op basis van groente. Heerlijk! En het mooiste is ook nog eens dat ze die vaak blijven aanvullen tijdens het diner.

Mijn favoriete bijgerecht was absoluut de Koreaanse Spinazie. De Koreaanse surrogaatmoeder die ons op pad had genomen had dit al snel door en jaagde het personeel van de restaurant op snel meer spinazie te brengen :). Vandaag geef ik jullie mijn versie van dit heerlijke bijgerecht.

Ingrediënten Koreaanse Spinazie

400 gr Spinazie
1 teen knoflook
1 lente ui
1,5 eetlepel sojasaus
1,5 eetlepel sesamolie
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiding Koreaanse Spinazie

  1. Zet een grote pan met water op met een heel klein snufje zout en blancheer hier de spinazie in. Ongeveer 30 seconden, tenzij het heel stevige spinazie is (wilde spinazie bijvoorbeeld), dan kan het iets langer (tot 60 seconden).
  2. Spoel de geblancheerde spinazie direct af met ijskoud water. Knijp voorzichtig het water eruit en snijd het grof in stukken.
  3. Snijd de knoflook en het lente uitje goed fijn. Voeg dit bij de spinazie, samen met de sojasaus en de sesamolie.
  4. Meng dit allemaal goed door elkaar, zelf vind ik dit het makkelijkste gaan met mijn handen.
  5. Strooi er tenslotte de sesamzaadjes overheen.

Vind jij de Koreaanse keuken ook zo lekker? Kijk dan eens hier voor meer inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *