Koreaanse Steak Tartaar

Deel met vrienden en familie

Deze Koreaanse Steak Tartaar is een geweldig Aziatisch voorgerecht en perfect als voorgerecht voor Kerst. De combinatie van gochujang, knoflook, lente-ui, gember en sesamolie zorgt voor een unieke en verfijnde Koreaanse smaak. Door de eenvoudige bereiding en de mogelijkheid om veel vooraf te doen, is het een ideale keuze voor wie iets speciaals wil serveren, zonder uren in de keuken door te brengen.

Koreaanse Steak Tartaar

Koreaanse Steak Tartaar bevat alle klassieke Koreaanse smaakmakers: gochujang, knoflook, lente-ui, gember en sesamolie. Wat het extra bijzonder maakt, is de soja-eidooier. Dit is heel makkelijk zelf te maken: leg een paar eidooiers in een badje van soja met een lepeltje mirin en laat deze een dag in je koelkast pekelen. Daarna schep je de dooier voorzichtig uit de sojasaus en krijg je een rijke, bijna jam-achtige saus! Wel voorzichtig doen, de eidooier mag natuurlijk niet stuk gaan!

Simpel kerst voorgerecht Koreaanse Steak Tartaar

Simpel Kerst Voorgerecht

Koreaanse Steak Tartaar is perfect als een makkelijk Kerst-voorgerecht. Het ziet er niet alleen chic uit, maar is ook eenvoudig te maken en grotendeels vooraf te bereiden. Let er wel op dat je het vlees pas vlak voor het serveren snijdt, zodat het vers blijft. Ingrediënten van de saus kunnen het vlees namelijk licht voorgaren, wat je wilt voorkomen.

In dit recept houden we rekening met porties voor een voorgerecht. Liever een kleinere amuse? Gebruik dan de helft van de hoeveelheden en kies bijvoorbeeld voor kwarteldooiers in plaats van een volledig ei. Wil je dit gerecht als hoofdgerecht serveren? Verdubbel de porties en voeg dunne toast of krokante rijstcrackers toe voor een complete maaltijd!

Met dit recept maak je een indruk, zonder uren in de keuken te staan. Ideaal voor een ontspannen en feestelijke Kerst!

Koreaanse Steak Tartaar

Deze Koreaanse Steak Tartaar is een geweldig Aziatisch voorgerecht en perfect als voorgerecht voor Kerst. De combinatie van gochujang, knoflook, lente-ui, gember en sesamolie zorgt voor een unieke en verfijnde Koreaanse smaak. Door de eenvoudige bereiding en de mogelijkheid om veel vooraf te doen, is het een ideale keuze voor wie iets speciaals wil serveren, zonder uren in de keuken door te brengen.
Porties 4 voorgerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Saus

  • 3-4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gochujang of meer naar smaak
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 0.5 theelepel honing
  • 0.5 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 0.25 theelepel verse gember fijn geraspt
  • 0.5 teentje knoflook fijn geraspt

Optionele afmakers

  • gepekelde soja-eieren zie beschrijving in de tekst
  • radijsjes
  • rode chili
  • tuinkers
  • ingelegde rode ui
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en snijd de lente-ui fijn. Proef de saus en pas eventueel aan naar smaak.
    2 stengels lente-ui, 3-4 eetlepels mayonaise, 1 theelepel gochujang, 1 theelepel rijstazijn, 0.5 theelepel honing, 0.5 theelepel sesamolie, 1 theelepel sojasaus, 0.25 theelepel verse gember, 0.5 teentje knoflook
  • Dep je vlees droog met een stukje keukenrol. Leg je stuk vlees kort in de vriezer, maximaal 15 minuten.
    600 gr ossenhaas
  • Zet je koksmes aan met een aanzetstaal en maak goed schoon. Haal je vlees uit de vriezer en snijd eerst in dunne plakken, die vervolgens in reepjes en dan in kleine stukjes.
  • Bestrooi met een goede snuf zout en meng met de fijngesneden lente-ui. Voeg beetje bij beetje de saus toe, tot je de gewenste menging hebt. Het kan zijn dat je niet alle saus nodig hebt.
  • Maak optioneel af met radijsjes, rode peper, tuinkers, ingelegde rode ui, sesamzaadjes en natuurlijk een gepekeld soja-eitje.
    gepekelde soja-eieren, radijsjes, rode chili, tuinkers, ingelegde rode ui, sesamzaadjes
Auteur: Mariska
calorieën: 305kcal
Gang: amuse, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, fusion, Koreaans
Trefwoord: kerst vlees, kerst voorgerecht, koreaans, koud voorgerecht, steak tartaar, vlees

Nutrition

Calorieën: 305kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 33g | Fat: 17g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 236mg | Potassium: 544mg | Fiber: 0.04g | Sugar: 1g | Vitamin A: 14IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 35mg | Iron: 2mg

 

Pin dit recept voor Koreaanse Steak Tartaar!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Voorgerecht Steak Tartaar Koreaans

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close