Koreaanse tonijnsalade is, zoals je vast al verwacht, een Koreaanse twist op de bekende vissalade. De kenmerkende Koreaanse smaakmakers zorgen voor een frisse, licht pittige twist, met een goede hoeveelheid umami. Je kunt deze variant op de klassieke tonijnsalade lekker op een broodje smeren, maar hij doet het ook heel goed op een krokante cup of als onderdeel van een bowl met rijst en groente.
Koreaanse Tonijnsalade
De Koreaanse keuken wordt steeds populairder, ook in Nederland, en dat is voor foodies natuurlijk ontzettend goed nieuws: de typerende Koreaanse smaakmakers zijn steeds makkelijker te verkrijgen. De volgende ingrediënten maken van een gewone tonijnsalade, een Koreaanse tonijnsalade:
- Gochujang
- Lente-ui
- Gember
- Sesamolie
- Knoflook

Wanneer je het in huis hebt, is het ook lekker om een paar stukjes kimchi heel fijn te snijden en deze door de salade te scheppen.
Mijn favoriete sesamolie om te gebruiken in Koreaanse recepten komt van het merk Bibigo. Dit is niet te koop in de supermarkt, maar als je het toevallig een keer in de toko of Aziatische supermarkt tegenkomt, kan ik je aanraden om het mee te nemen. Hetzelfde merk maakt trouwens ook fantastische dumplings en gyoza’s. Ik gebruik die graag in mijn dumpling soep.
Geen traditioneel recept
Hoewel dit recept Koreaanse smaakmakers bevat, is het absoluut geen traditioneel gerecht, zoals Japchae noodles, Sigeumchi-namul of Kimchijeon. Zie het meer als fushion en laten ze daar nou echt helemaal gek op zijn in Korea! Denk bijvoorbeeld maar eens aan Koreaanse hotdogs, of army stew (Budae Jjigae).
Pin deze Koreaanse Tonijnsalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden
