Koude sesam noodles

Deel met vrienden en familie

Koude sesam noodles is een gerecht dat je echt een keer moet proberen. Deze heerlijke noodles maak je makkelijk in een paar minuten. Wij serveren het met chili-olie, edamame boontjes en soms een paar stukjes gebakken kip, maar vaker laten we het vega. Niet alleen lekker als frisse avondmaaltijd, maar ook erg lekker als meeneem-lunch voor op kantoor of tijdens een picknick! 

Koude sesam noodles

koude noodles met sesam

Chinese sesampasta 

Traditioneel gezien wordt er Chinese sesampasta gebruikt in dit gerecht. Niet zo gek natuurlijk, voor een Chinees gerecht. Maar dat is in Nederland moeilijk te vinden. Gelukkig wordt er ook buiten de Aziatische keuken gekookt met sesampasta, en wel in het Midden-Oosten. Hoewel tahini niet helemaal hetzelfde is, kun je het ook heel goed gebruiken voor onze koude sesam noodles!

Chinese sesampasta wordt gemaakt van geroosterde sesamzaadjes, waardoor het wat notiger en sterker van smaak is dan tahini. Wij hebben zelf voor dit recept ook tahini gebruikt, zodat de smaken goed op elkaar afgestemd zijn. Zoals altijd is het belangrijk goed te proeven en smaken aan te passen met een beetje meer zoet, zuur of zout. 

Koude sesam noodles

Koude sesam noodles

Koude sesam noodles is een gerecht dat je echt een keer moet proberen. Deze heerlijke noodles maak je makkelijk in een paar minuten. Wij serveren het met chili-olie, edamame boontjes en soms een paar stukjes gebakken kip, maar vaker laten we het vega. Niet alleen lekker als frisse avondmaaltijd, maar ook erg lekker als meeneem-lunch voor op kantoor of tijdens een picknick! 
Porties 4
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

de rest

  • 4 porties noodles kies wat je lekker vindt!
  • 300 gr edamame boontjes
  • 2 stuks lente ui
  • 2 stuks kipfilet gebakken en optioneel
  • 1 eetlepel sesamzaadjes optioneel
  • 1 eetlepel chili-olie optioneel

voor de sesamsaus

  • 4 eetlepels sesampasta tahini dus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 0.5 theelepel miso
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 4 eetlepels water (of meer)

Instructies

  • Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel na met koud water om de noodles af te laten koelen.
  • Blancheer de edamame boontjes kort in kokend water. Spoel ze eventueel ook na met koud water.
  • Meng alle ingrediënten van de sesampasta, behalve het water, goed door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje water toe, tot je een mooie saus hebt.
  • Roer de noodles door de sesamsaus en serveer met lente ui, sesamzaadjes, edamame boontjes en eventueel kip en chili-olie!

Notities

Extra lekker,
!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: koud, noodles, sesam, zomers

Pin dit recept voor koude sesam noodles!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koude sesam noodles

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close