Koude sesam noodles is een gerecht dat je echt een keer moet proberen. Deze heerlijke noodles maak je makkelijk in een paar minuten. Wij serveren het met chili-olie, edamame boontjes en soms een paar stukjes gebakken kip, maar vaker laten we het vega. Niet alleen lekker als frisse avondmaaltijd, maar ook erg lekker als meeneem-lunch voor op kantoor of tijdens een picknick!
Koude sesam noodles
Chinese sesampasta
Traditioneel gezien wordt er Chinese sesampasta gebruikt in dit gerecht. Niet zo gek natuurlijk, voor een Chinees gerecht. Maar dat is in Nederland moeilijk te vinden. Gelukkig wordt er ook buiten de Aziatische keuken gekookt met sesampasta, en wel in het Midden-Oosten. Hoewel tahini niet helemaal hetzelfde is, kun je het ook heel goed gebruiken voor onze koude sesam noodles!
Chinese sesampasta wordt gemaakt van geroosterde sesamzaadjes, waardoor het wat notiger en sterker van smaak is dan tahini. Wij hebben zelf voor dit recept ook tahini gebruikt, zodat de smaken goed op elkaar afgestemd zijn. Zoals altijd is het belangrijk goed te proeven en smaken aan te passen met een beetje meer zoet, zuur of zout.
Pin dit recept voor koude sesam noodles!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.