Deel met vrienden en familie

Krabsalade is heerlijk op een toastje bij de borrel of op een broodje voor de lunch. Deze broodsalade is super simpel, fris en romig. We maken de krabsalade met surimi, dus misschien zou surimisalade een betere naam zijn. 

Krabsalade maken

Krabsalade maken doe je met een paar super simpele ingrediënten, namelijk krabsticks, mayonaise, citroensap en wat paprikapoeder. Wij vinden het heel lekker om onze krabsalade af te maken met wat dille, maar ook met wat verse peterselie of bieslook is het erg lekker.

Wil je een lichtere krabsalade? Vervang dan (een deel van) de mayonaise door yoghurt. Voor een pittige versie voeg je een beetje Sriracha toe. 

Krabsalade met dille en citroen

Krabstick of Surimi?

Voor dit recept gebruiken we krabsticks, oftewel ‘surimi’. Deze zeer bekende krab-vervanger bevat geen spoortje krab, waardoor het goed betaalbaar blijft. Het is zó bekend, dat mensen ook surimi verwachten, wanneer ze aan een krabsalade denken. 

Vind je krabstick nou niet lekker, maar ben je wel gek op krab uit blik, dan kan je dit één op één vervangen in dit recept. Wil je helemaal aan de slag met verse krab, dan kan dat ook, maar dan zou ik het eerder gewoon zo op eten, dan er een broodsalade van te maken.

Krabsalade

Krabsalade is heerlijk op een toastje bij de borrel of op een broodje voor de lunch. Deze broodsalade is super simpel, fris en romig. We maken de krabsalade met surimi, dus misschien zou surimisalade een betere naam zijn. 
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr surimi krabsticks
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 0.5 eetlepel dille fijn gehakt
  • 1 kneepje citroensap
  • 1 snuf witte peper
  • 1 snuf zout optioneel

Instructies

  • Verwijder de plasticjes van je surimi en snijd in blokjes. Schep in een kom en roer goed door met een vork, zodat de laagjes los komen.
    250 gr surimi
  • Schep de mayonaise en dille door de krab heen, samen met een kneepje citroensap en een goede snuf witte peper.
    2 eetlepels mayonaise, 0.5 eetlepel dille, 1 kneepje citroensap, 1 snuf witte peper
  • Proef en voeg eventueel een snufje zout toe.
    1 snuf zout
Auteur: Mariska
calorieën: 55kcal
Gang: borrel, lunch, ontbijt
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: borrel, broodsalade, surimi

Nutrition

Calorieën: 55kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 2g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 247mg | Potassium: 1mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 1mg | Iron: 0.03mg

Pin dit recept voor Krabsalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Krabsalade voor op brood of toast

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close