Krabsalade is heerlijk op een toastje bij de borrel of op een broodje voor de lunch. Deze broodsalade is super simpel, fris en romig. We maken de krabsalade met surimi, dus misschien zou surimisalade een betere naam zijn.
Krabsalade maken
Krabsalade maken doe je met een paar super simpele ingrediënten, namelijk krabsticks, mayonaise, citroensap en wat paprikapoeder. Wij vinden het heel lekker om onze krabsalade af te maken met wat dille, maar ook met wat verse peterselie of bieslook is het erg lekker.
Wil je een lichtere krabsalade? Vervang dan (een deel van) de mayonaise door yoghurt. Voor een pittige versie voeg je een beetje Sriracha toe.
Krabstick of Surimi?
Voor dit recept gebruiken we krabsticks, oftewel ‘surimi’. Deze zeer bekende krab-vervanger bevat geen spoortje krab, waardoor het goed betaalbaar blijft. Het is zó bekend, dat mensen ook surimi verwachten, wanneer ze aan een krabsalade denken.
Vind je krabstick nou niet lekker, maar ben je wel gek op krab uit blik, dan kan je dit één op één vervangen in dit recept. Wil je helemaal aan de slag met verse krab, dan kan dat ook, maar dan zou ik het eerder gewoon zo op eten, dan er een broodsalade van te maken.
Pin dit recept voor Krabsalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.