Met dit halloumi uit de airfryer recept maak je supersnel een krokante en hartige snack die iedereen lekker vindt. Deze gebakken kaas is ideaal voor een snelle lunch, als topping op een salade of als vegetarisch alternatief. Dankzij de airfryer wordt je halloumi mooi bruin van buiten en zacht van binnen. Een perfect airfryer recept dat niet mag ontbreken tussen je favoriete vegetarische recepten!
Halloumi uit de Airfryer
Halloumi is een stevige kaas uit Cyprus die niet smelt als je hem bakt of grilt. Perfect dus voor de airfryer! Van buiten knapperig, van binnen zacht en zoutig. Ideaal als vleesvervanger of als extraatje bij je maaltijd. Ook lekker in salades, wraps, op een borrelplank of bijvoorbeeld op een burger als vleesvervanger. Ik deelde eerder ook al eens een halloumiburger met gegrilde groenten. Dat is een BBQ-recept, maar kan dus tegenwoordig ook heel goed als airfryer-recept!
Hoe lang moet halloumi in de airfryer?
Halloumi is meestal binnen 10 tot 12 minuten perfect gaar in de airfryer, maar dat hangt wel af van hoe dik je plakjes zijn, hoe vochtig de halloumi is en hoe krachtig jouw airfryer werkt. Sommige modellen hebben net wat langer nodig, vooral als de luchtcirculatie wat minder is. Mijn airfryer is vrij recent en warmt in zo’n 2 minuten op.
Het gaat zo snel dat ik het zelfs graag maak voor de lunch, zoals bijvoorbeeld het broodje van de foto met avocado, ingelegde rode ui en chili-olie!
Pin dit Halloumi Airfryer recept!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld op een bord met je favoriete airfryer recepten. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.