Kruidenboter met knoflook, citroen en peterselie

Deel met vrienden en familie

Kruidenboter met knoflook! Er waren tijden dat je mij hier echt wakker voor kon maken; als kind was ik er bijna verslaafd aan. In plaats van het kant-en-klaar in de supermarkt te kopen, maak ik het tegenwoordig gewoon lekker zelf. Dit recept voor kruidenboter met knoflook, citroen en peterselie gebruik ik de laatste tijd het meest.

Ingrediënten Kruidenboter met knoflook, citroen en peterselie

1 pakje ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1 a 2 teentjes knoflook
rasp van de schil van een halve citroen
2 theelepels citroensap
bosje peterselie
snufje zout & peper

Bereiding

  1. Prak de boter met een vork helemaal los. Snijd de knoflook met wat zout goed fijn. Was je citroen goed en rasp de schil fijn. Was de peterselie nog even extra goed (hier wil nog wel eens wat zand tussen zitten) en snijd die ook fijn.
  2. Meng alles door de boter heen, proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of citroensap toe.
  3. Je kunt je kruidenboter met knoflook, citroen en peterselie nu gewoon in een bakje stoppen en klaar ben je. Ik vind het zelf echter wel leuk om er een rolletje van te maken. Dit gaat heel simpel. Neem een stuk bakpapier, smeer hier de kruidenboter op in de vorm van een rechthoek en rol het vervolgens op. Plaats in de koelkast, totdat je de kruidenboter nodig hebt!

Variatie tip: Vervang de peterselie eens met bieslook!

Heerlijk met zelf gebakken brood 🙂

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lekker, ik ben gek op stokbrood met van alles en dus ook met kruidenboter 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close