Kurkuma knoflook aardappeltoefjes

Deel met vrienden en familie

Kurkuma knoflook aardappeltoefjes: prachtig goudgeel met een knapperige buitenkant en een heerlijke zachte smeuïge binnenkant! Een perfect bijgerecht. Hoewel.. ik zou hier wel een hele schaal van op kunnen.

Pommes Duchesse, maar dan net even anders

Deze aardappeltoefjes zijn een twist op de klassieke Pommes Duchess. Het principe blijft hetzelfde: je maakt een heerlijke, maar simpele aardappelpuree en spuit deze vervolgens in toefjes. Deze gaan vervolgens de oven in. Hierdoor krijgen ze een knapperige buitenkant. Doordat je een gekartelde spuitmond gebruikt, krijg je extra veel ribbeltjes die knapperig worden in de oven.

aardappeltoefjes met kurkuma

Wat mij betreft kun je ze het hele jaar door eten, wat dacht je bijvoorbeeld in de zomer met ossenhaasspiesjes met chimichurri. Maar stiekem geven ze echt een winters gevoel. Combineer ze bijvoorbeeld met:

Ga je de Aziatische kant op, dan zijn deze toefjes ook heel lekker bij:

kurkuma knoflook aardappel toefjes

Kurkuma knoflook aardappeltoefjes

Kurkuma knoflook aardappeltoefjes: prachtig goudgeel met een knapperige buitenkant en een heerlijke zachte smeuïge binnenkant! Een perfect bijgerecht. Hoewel.. ik zou hier wel een hele schaal van op kunnen.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
In de oven 20 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Stamper of pureeknijper (of een vork & spierballen)

Ingrediënten

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 a 2 knoflook
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier. Mijn oven is niet zo snel, dus ik moet dit echt al doen, voordat ik de aardappels kook. Is jouw oven wel snel warm, doe het dan pas na stap 2.
  • Was en schil de aardappels. Breng samen met koud water en een snuf zout aan de kook en kook tot ze gaar zijn en bijna uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
  • Stamp de aardappels fijn en roer er vervolgens boter en knoflook doorheen. Is je puree niet helemaal glad? Haal het dan eventueel door een zeef heen. Je wilt niet te grote klontjes, anders blijven die steken in je spuitmondje.
  • Roer de kurkuma er doorheen. Ga je alleen voor kleur, dan is een halve theelepel waarschijnlijk al genoeg. Ik ga zelf ook voor de smaak. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  • Roer nu de eidooier er doorheen, je puree zal nu genoeg afgekoeld zijn zodat het eigeel niet stolt. Is je puree nog heel warm, wacht dan even! Schep alles in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit toefjes op de bakplaat. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar het belangrijkste is dat ze allemaal ongeveer hetzelfde zijn, zodat ze ook gelijk bruinen.
  • Bak goudbruin in het midden van de oven, ongeveer 20 minuten.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans, Westers
Trefwoord: aardappel, bijgerecht, kerst, kerst bijgerecht, knoflook, kurkuma

Pin deze Kurkuma knoflook aardappeltoefjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

aardappeltoefjes met kurkuma

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mooie site, en leuke recepten..Ik heb er vandaag verschillende uitgezocht voor de komende feestdagen. Ook al is het voor een klein gezelschap .
    Fijne Feestdagen en een Gelukkig 2021 !!

    1. Dankjewel Ad! Jij ook hele fijne feestdagen en een gelukkig 2021!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close