Kwarkcake met frambozen

Deel met vrienden en familie

Deze kwarkcake met frambozen is super simpel te maken. Je roert de ingrediënten tot je geen klontjes meer hebt en hoppa, het kan zo de oven in. Door een brede bakvorm te gebruiken krijgen we een mooie platte cake, waarin je het fruit goed ziet zitten!

Cake met Frambozen

Kwarkcake

Cake bakken met kwark is een ontzettend goed idee en dit recept voor kwarkcake met frambozen is daar ideaal voor. De kwark maakt de cake smeuïger dan een normale cake en de frambozen houden het lekker fris.

Wil je het extra lekker (en wat zoeter) maken? Meng dan wat fijngesneden witte chocolade door het beslag of smelt het voor bovenop de cake.

Je kunt dit recept ook heel goed in een hogere vorm maken. Het bakken zal dan wel een stuk langer duren, ongeveer 60 tot 70 minuten.

Kwark Cake
Cake met frambozen

Cake met Frambozen

Fruit en kwark gaan heel goed samen. Mocht je buiten het oogstseizoen deze cake met frambozen gaan maken, dan kun je het beste kiezen voor diepvriesframbozen. Je merkt in je kwarkcake geen verschil en het scheelt een hoop in de kosten.

Het beste seizoen voor frambozen is vanaf juli tot september. Dan zijn ze meestal goedkoper en smaken ze het lekkerst. Om eerlijk te zijn gebruik ik voor mijn taarten en cakes bijna altijd diepvriesfruit en bewaar ik de verse bessen lekker om gewoon zo op te snoepen.

Dit recept is natuurlijk ook echt een heerlijke traktatie voor Valentijns- of Moederdag!

Kwarkcake met Frambozen

Deze kwarkcake met frambozen is super simpel te maken. Je roert de ingrediënten tot je geen klontjes meer hebt en hoppa, het kan zo de oven in. Door een brede bakvorm te gebruiken krijgen we een mooie platte cake, waarin je het fruit goed ziet zitten!
Porties 12 plakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • bakblik ongeveer 30 bij 35 cm, groter dus dan een cakeblik

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 1 snuf zout
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel bakpoeder (backing) (15 gr)
  • 200 gr kwark
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gr boter gesmolten
  • 250 gr frambozen diepvries

Instructies

  • Haal de diepvriesframbozen uit de verpakking en laat in een zeef ontdooien.
    250 gr frambozen
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in.
  • Roer eieren, suiker, kwark, vanille-extract en een snuf zout goed door elkaar.
    200 gr kwark, 3 eieren, 1 theelepel vanille-extract
  • Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar en schep de natte ingrediënten erbij. Wanneer het een beetje gemengd is, giet je de gesmolten boter erbij.
    Goed doorroeren met een garde, tot je geen klontjes meer hebt, maar niet langer dan dat.
    200 gr bloem, 1 snuf zout, 175 gr witte basterdsuiker, 1,5 eetlepel bakpoeder (backing), 100 gr boter
  • Giet het beslag in je vorm en verdeel de frambozen er overheen.
    250 gr frambozen
  • Bak in het midden van de oven tot deze goudbruin en gaar is, ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je oven. Een prikker moet er schoon uit komen.
  • Laat 10 minuten rusten in de vorm, keer dan rustig om en laat de cake afkoelen. Bedek met een schone theedoek om 'm lekker zacht te houden.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, Snack, sweet
Keuken: Westers
Trefwoord: cake, cupcake, frambozen, zoet

Pin deze Kwarkcake met Frambozen

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kwarkcake met frambozen

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hallo Mariska. Ik ben lactose intolerant. De kwark is verkrijgbaar lactose vrij, dus dat is makkelijk. kan ik margarine gebruiken ipv boter? Of kan ik beter zonnebloemolie nemen? Alvast bedankt. Sacha

    1. Mariska Author says:

      Hi Sacha, je kan het beste margarine gebruiken. Olie geeft de cake een andere structuur wat niet helemaal past in dit recept. Ik ben zelf ook lactose intolerant en heb geen last van de roomboter in dit recept. Boter heeft sowieso een vrij lage hoeveelheid lactose.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close