Spekkoek is een heerlijke Indonesische zoete lekkernij die gekenmerkt wordt door haar vele laagjes. Hou je van kruidig en zoet en heb je tijd en zin om even in de keuken te staan, dan zou ik zeker eens een keer spekkoek maken!
Spekkoek
Het mooie van spekkoek is dat je het goed kunt invriezen, dus als je een geslaagde batch hebt gemaakt, kun je er meerdere keren van genieten! Het is handig om te weten dat spekkoek een beetje een tijdrovend proces is, dus het is wel belangrijk om er de tijd voor te nemen. Hoewel de meeste recepten op mijn blog laten zien dat iets er ingewikkeld uitziet, maar eigenlijk best meevalt, is dat bij spekkoek niet het geval. Ikzelf ben met deze versie ongeveer 3 uur bezig geweest. Het resultaat is echter absoluut de moeite waard! Het is daarom wellicht verstandig om spekkoek als een weekendrecept te plannen, in plaats van op een doordeweekse avond.
Een groot voordeel van het maken van spekkoek is dat je meteen een aanzienlijke hoeveelheid hebt (het is zonde van je tijd om kleinere porties te maken), die je kunt uitdelen aan anderen of kunt invriezen voor later gebruik.
Indonesische taart
Spekkoek is een Indonesische taart. Als je, net als wij, dol bent op de Indonesische keuken, dan hebben we goed nieuws! Naast het spekkoekrecept zijn er nog veel meer heerlijke Indonesische recepten op mijn blog te vinden. Ontdek nieuwe smaken en geniet van een culinaire reis door de Indonesische keuken. Net als wij gek op de Indonesische keuken? Dan hebben we nog veel meer recepten voor je.
Voor je begint aan spekkoek
Spekkoek maken is niet moeilijk, maar het is wel even een klusje. Bij de meeste recepten op mijn blog leg ik uit dat het eruit ziet als veel werk, maar dat het in de praktijk allemaal wel mee valt. Hier is dat helaas absoluut niet het geval. Zelf ben ik met deze versie zo’n 3 uur bezig geweest. Zeker de moeite waard, maar misschien beter als weekendrecept, dan ’s avonds doordeweeks.
Een voordeel is wel dat je meteen een flinke hoeveelheid spekkoek hebt (kleinere hoeveelheden maken is echt zonde van je tijd) die je kunt uitdelen, maar ook goed kunt invriezen!
Ik ben nu bezig met uw recept maar ik hou beslag over. Alles volgens recept gedaan. De koek komt nu al boven het bakblik uit en ik zou nog zeker 4 lagen kunnen doen met het beslag. Gewoon doorbakken boven het bakblik uit?
Dat ben ik nog niet tegen gekomen. Ik zou het gewoon laag voor laag aankijken. Was net zelf aan het eten, dus gok dat je al klaar bent. Wat heb je uiteindelijk gedaan? En is het goed gelukt? Hoop dat het je zal smaken 👍🏻