Lactosevrije Toetjes

Deel met vrienden en familie

Lactosevrije toetjes die wel lekker zijn! Je hoeft echt niet alleen fruit te serveren. Deze lactosevrije toetjes zijn stuk voor stuk ontzettend lekker, ook als je wel tegen lactose kunt!

Zijn lactosevrije toetjes ook koemelkvrij of vegan?

Let op, de toetjes in deze lijst zijn dan wel lactosevrij (of heel laag in lactose), maar dat betekent niet dat ze ook koemelk-vrij of vegan zijn. Lactose-intolerantie en koemelk-allergie zijn twee verschillende dingen. Bij elk recept hebben we in deze lijst daarom extra aangeven of ze koemelk-vrij zijn en/of vegan. Zelf ben ik lactose-intolerant, dus ik let zelf vooral op lactose in recepten!

Kun je boter gebruiken bij lactose-intolerantie?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: roomboter is niet lactosevrij. Echter is de hoeveelheid lactose zo laag, dat de meeste mensen met een lactose-intolerantie hier prima tegen kunnen. Je kunt dus meestal prima boter gebruiken, als het maar niet teveel wordt. Een boterkoek bijvoorbeeld zou ik zelf niet zo snel doen, daar zit relatief veel boter in. Twijfel je, of durf je het toch niet aan? Er zijn tegenwoordig ook vegan alternatieven, zoals bijvoorbeel Droom Boter van Mr. Kitchen. Dit merk gebruikt geen palmvet/olie en smaakt erg lekker. En alles dat vegan is, is sowieso lactosevrij en zonder koemelk!

6 Lactosevrije Toetjes

Bananenloempia’s

Zoete loempia's met banaan vulling

Bananenloempia’s zijn echt mijn favoriete toetjes. Zacht en zoet van binnen en heerlijk knapperig van buiten. Ze zijn super simpel om te maken en met een beetje poedersuiker zien ze er heel gezellig uit! Deze zijn vegan en dus ook lactosevrij!

Appelplaatkoek

appelplaatkoek met speculaaskruiden

Eén van de populairste recepten van het moment! Deze appelplaatkoek is niet alleen super lekker, maar ook lactosevrij. Het lekkerste vind ik het om dit lactosevrije toetje te serveren als de koek nog een beetje warm is!

Vervang de boter en die recept is ook koemelkvrij en vegan.

Snelle Vegan Triffle

Meerdere vegan trifle glaasjes met chocolade en kersen

Heb je niet veel tijd, dan is deze Snelle Vegan Triffle een aanrader. Staat gewoon binnen 5 minuten op tafel, maar ziet er alsnog heel feestelijk uit. Dit recept is naast lactosevrij, ook koemelk-vrij en vegan.

Chocoladetaart met Karamelschotsen

Vegan no-bake chocolade taart

Bij chocoladetaart denk je misschien eerst dat daar vast heel veel room in gaat. Bij dit recept is dit helemaal niet het geval. We gebruiken namelijk kokosmelk! Dat is heerlijk romig en natuurlijk zit daar helemaal geen lactose in! 

Dit recept is naast lactosevrij, ook koemelk-vrij en vegan.

Stoofperen

Stoofperen met rode wijn een lactosevrij dessert

Stoofperen mogen natuurlijk niet op dit lijstje missen. Dit heerlijke fruit wordt gestoofd in bijvoorbeeld rode wijn (maar we hebben ook een alcoholvrije versie voor je!) en er komt geen lactose aan te pas!

Dit recept is naast lactosevrij, ook koemelk-vrij en vegan.

Baklava Strudel

Lactosevrij toetje Baklava strudel met honing

Baklava Strudel stopt al het lekkere van de baklava (de nootjes, de honing, het vleugje sinaasappel en kaneel) in een knapperig strudel jasje. Heel wat anders dan de klassieke strudel, maar minstens zo lekker én je hoeft er geen appel voor te schillen! Vrijwel lactosevrij!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ester Hamelink says:

    Ik word hier zoooo blij van! Dank je wel namens mij en mijn kids met koemelkallergie 😄🫶🏻

    1. Mariska Author says:

      Heel graag gedaan!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close