Romige lasagne met zalm en groene asperges. Wie is er nou niet gek op een goede lasagne? Deze keer geven we hem een heerlijke frisse twist.
Groene asperges
Zelf ben ik echt gek op groene asperges; ik vind ze eerlijk gezegd veel lekkerder dan hun witte zusjes. Smaken verschillen natuurijk, maar hier vind je nog een aantal heerlijke recepten met groene asperges:
Voor dit recept maak ik gebruik van aspergetips, die zijn heel smakelijk en makkelijk te verwerken in een lasagne. Heb je grote asperges gekocht? Snijd ze dan schuin in stukjes en blancheer deze even in kokend water (2 minuten).
Ingrediënten Romige lasagne met zalm en groene asperges
Voor 4 tot 6 personen
Bechamelsaus
75 g boter
75 g bloem
900 ml melk
1 citroen
De lasagne
200 g groene aspergetips
200 g gerookte zalm snippers
lasagne bladeren (ik gebruik 1 pakje verse bladen)
Parmezaanse kaas
Optioneel: basilicum en/of dille
Overige benodigdheden: Ovenschaal, rasp en garde.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- We beginnen met de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, bak ongeveer 2 minuten.
- Voeg een flinke scheut melk toe, klop die met een garde goed los, tot alles is opgenomen. Blijf dit herhalen tot je een mooie saus hebt. Verwarm dit en roer regelmatig door tot je bechamelsaus de gewenste dikte heeft.
- Rasp de citroenschil met een scherpe, fijne rasp (alleen het geel van de schil, niet het wit!) en roer dit door de saus heen. Breng op smaak met peper.
- Snijd de aspergetips doormidden.
- Smeer een laag bechamelsaus op de bodem van je overschaal, plaats hier lasagne bladen op, gevolgd door weer een laag saus, 1/3 van de asperges en 1/3 van de zalm snippers. Herhaal dit nog twee keer en druk de lagen goed aan.
- Maak de lasagne af door er wat Parmezaanse kaas over te raspen en plaats voor 40-50 minuten in het midden van de oven.
- Serveer de lasagne met wat verse basilicum en/of dille!
Eet smakelijk!