Lasagne met pompoen en salie

Heerlijk warm en goed vullende borden lasagne, vol met pompoen. Niet een super snel recept dat binnen 30 minuten op tafel zal staan, maar zeker de moeite waard om wat langer voor in de keuken te ploeteren.

Toegegeven, het is niet mijn mooiste foto. Het fotograferen van lasagne is al niet makkelijk (probeer het maar eens 😉 ) en al helemaal niet met drie mensen die als hongerige hyena’s om je heen cirkelen. Gelokt door de heerlijke geur van deze lasagne was het een drukke boel in mijn keuken. Hoewel de foto misschien niet geweldig is, is dit recept echt een aanrader voor het koudere herfstweer!

Benodigdheden

1 pak verse Lasagne bladen
2 bollen Mozzarella (buffel)
Parmezaanse kaas
800 gram tomatenblokjes
900 gram flespompoen; schoongemaakt en in blokjes (neem een pompoen van ruim een kilo)
300 gram gerookte spekjes
10 blaadjes salie
3 teentjes knoflook (geperst)
1 ui, gesnipperd

Olijfolie, zout en peper

Bereiding lasagne met pompoen en salie

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een schaal de helft van de pompoen met twee teentjes knoflook, de helft van de salie en een scheut olijfolie. Verdeel dit pompoenmengsel over je bakplaat, besprenkel met wat zeezout en grill voor ongeveer 15 a 20 minuten, tot de pompoen gaar is en mooi begint te kleuren. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.
  2. Verwarm ondertussen in een pan wat olie en fruit hier vervolgens een ui in en wat knoflook. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de andere helft van de pompoen toe en breng dit aan de kook. Laat het lekker pruttelen tot de pompoen gaar is. Dit zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus.
  3. Bak de spekjes en roer deze door je pompoen-tomaten saus. Het is lekker als je een beetje van het vleessap en vet van de spekjes toevoegt aan de saus. Niet alles, want dan wordt het weer te vet. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper
    .
  4. Tijd om te stapelen! Besmeer de bodem van je schaal met 1/3 van de pompoen-tomaten saus. Daarop de helft van de pompoenblokjes. 1/3 van de mozzarella en een paar raspjes Parmezaanse kaas. Dek af met wat lasagne bladen en herhaal dit proces. De laatste laag bestaat alleen uit pompoen-tomatensaus, mozzarella en Parmezaan. Leg de overgebleven blaadjes salie bovenop.
  5.  Zet de schaal ongeveer 30 minuutjes in de oven. Wil je aan het einde de bovenkant net even wat knapperiger hebben? Zet dan nog even 2 minuten de grill aan.

Eet smakelijk! Het is even wat meer werk, maar zooo de moeite waard!

Join the Conversation

  1. Ahh wat heerlijk! Met salie lijkt me echt verrukkelijk !

    1. Mariska Author says:

      Pompoen en Salie zijn echt een goude combinatie.

  2. Lekker recept!! Ik sla de spekjes over, omdat ik vegetariër ben 🙂 Denk dat courgette ipv bladen ook wel lekker is. Al vind ik de lasagnebladen nog altijd lekkerder.
    X Wilmke

    1. Mariska Author says:

      Zonder spekjes kan hij ook heel lekker zijn hoor. Zou er dan wel wat extra zout toevoegen en misschien wat pimento!

  3. Ziet er lekker uit, even gepind!

    1. Mariska Author says:

      Hij is ook echt heel erg lekker 😉

  4. hoi deze lasagne kan ik toch ook een dag van te voren maken? volgende dag alleen nog maar in de oven schuiven en klaar. ik heb je recept al een keer gemaakt en is heerlijk!

    1. Zeker weten! Wordt hij alleen maar lekkerder van 👌

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close