Lasagne Soep

Deel met vrienden en familie

Lasagne soep is een heerlijke en simpele variatie op het klassieke Italiaanse gerecht. Rijke, hartige smaken van een traditionele Bolognesesaus, maar dan in de vorm van een warme en voedzame soep.

Lasagne Soep

Perfect voor koude dagen of wanneer je zin hebt in een snelle en gemakkelijke maaltijd. Hoewel de ingrediënten veel overeenkomsten vertonen met een traditionele lasagne, is de soep lichter en eenvoudiger te bereiden. Het resultaat is een smaakvolle en vullende soep die alle geliefde elementen van lasagne bevat, zonder het gedoe van laagjes stapelen en lange oventijden. Zeker voor doordeweekse dagen dus ideaal!

Pastasoep of pastasaus?

Het kan zijn dat je bij het lezen van de ingrediënten van de lasagne soep begint te twijfelen: gaan we nu een pastasoep maken, of een saus? Dat is niet zo gek, de basis van deze soep is vergelijkbaar met een Bolognesesaus. Laat dat nou net een saus zijn die veel mensen ontzettend lekker vinden in hun lasagne 😉 Je hoeft je geen zorgen te maken, deze soep is een stuk dunner en lichter dan de saus variant!

Lasagne Soep

Lasagne soep is een heerlijke en simpele variatie op het klassieke Italiaanse gerecht. Rijke, hartige smaken van een traditionele Bolognesesaus, maar dan in de vorm van een warme en voedzame soep.
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Stoof of soeppan

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 flinke wortel in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
  • 300 gr gehakt
  • 1 blik pastsaus van ongeveer 400 gram
  • 0.5 blokje runderbouillon
  • 1.2 liter water
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 pak lasagnebladen Doormidden gebroken
  • 0.5 bosje peterselie fijn gesnipperd
  • Parmezaanse kaas optioneel

Instructies

  • Verwarm olie in een pan en laat dit goed heet worden. Bak hierin het gehakt mooi bruin. Eventueel in delen, als je pan niet zo heel groot is. Schep je bruin gebakken gehakt uit de pan en zet dit apart.
    300 gr gehakt, 2 eetlepels olijfolie
  • Voeg vervolgens ui, wortel, bleekselderij en een snufje zout toe aan de pan en fruit dit tot het ui glazig is.
    1 ui, 1 flinke wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 snuf zout
  • Voeg alle overige ingrediënten toe (behalve de lasagnebladen) en roer goed door.
    1 blik pastsaus, 0.5 blokje runderbouillon, 1.2 liter water, 3 blaadjes laurier, 1 snuf peper
  • Schep nu ook het gebakken gehakt er doorheen. Breng zachtjes aan de kook en laat dit (zonder deksel) sudderen, tot je bijna klaar bent om te eten.
  • Proef en voeg naar smaak, zout en peper toe. Is de soep erg sterk van smaak voeg dan extra water toe. Dit verschilt per pastasaus.
  • Voeg de lasagnebladen toe en kook tot de pasta gaar is, afhankelijk van je bladen ongeveer 10 minuten, maar proef de pasta vooral om te kijken of deze gaar is.
    0.5 pak lasagnebladen
  • Serveer de soep met verse peterselie en eventueel wat Parmezaanse kaas.
    0.5 bosje peterselie, Parmezaanse kaas
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Italiaans, Italian
Trefwoord: gehakt, maaltijdsoep, pastasaus, tomaat

Pin deze Lasagne Soep

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Lasagne soep met gehakt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close