Lasagnette is een ideaal eenpansgerecht als je trek hebt in lasagne, maar geen tijd hebt voor, of zin hebt in, al dat werk dat daarbij komt kijken. Deze lasagnette is in zo’n 30 tot 45 minuten klaar. Onze versie heeft ook nog eens lekker veel kaas!
Lasagnette recept
Wij gaan in dit recept (in tegenstelling tot de lasagnette van Knorr) voor een versie zonder spekjes en rookaroma. Vind jij dit nou wel heel erg lekker, bak dan tegelijk met het gehakt een bakje spekjes mee en voeg een theelepel gerookte paprikapoeder toe!
Wat is Lasagnette?
Een lasagnette is een gerecht dat doet denken aan lasagne, maar dat je helemaal in een pan maakt, in plaats van in de oven. Het is sneller klaar en geeft een stuk minder afwas. Een simpel alternatief voor doordeweeks dus! De naam ‘Lasagnette’ is zover ik weet een bedenksel uit de keuken van Knorr, maar pan-lasagne bestond al heel lang.
Meer wereldgerechten zelf maken? Probeer ook eens Griekse Kofta of bijvoorbeeld Zuid-Afrikaanse Bobotie
Welke bladen gebruiken we?
Wij gebruiken voor dit recept gedroogde lasagnebladen, die we breken in kleinere stukjes. Je kunt ook verse bladen gebruiken, die zijn wat sneller gaar. Dit zorgt er wel voor dat je saus minder tijd heeft om te pruttelen en je op dat gebied wat smaak verliest.
Eénpansgerecht
Zelf heb ik mijn zelfgemaakte lasagnette overgeschept in een ovenschaaltje. Staat net even leuker op de foto’s, maar als jouw pan in de oven past (en mag) hoef je dit helemaal niet te doen. Scheelt weer afwas!
Pin dit recept om zelf Knorr Lasagnette zonder pakje te maken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Moet er een deksel op de pan als je het 20 min. laat pruttelen?
En kun je wat over blijft invriezen?
Nee dat hoeft niet, tenzij het te hard gaat.
Wat overblijft kan je net zoals lasagne invriezen, maar meestal blijft er hier niets over 😛