Lasagnette

Deel met vrienden en familie

Lasagnette is een ideaal eenpansgerecht als je trek hebt in lasagne, maar geen tijd hebt voor, of zin hebt in, al dat werk dat daarbij komt kijken. Deze lasagnette is in zo’n 30 tot 45 minuten klaar. Onze versie heeft ook nog eens lekker veel kaas!

Lasagnette recept

Wij gaan in dit recept (in tegenstelling tot de lasagnette van Knorr) voor een versie zonder spekjes en rookaroma. Vind jij dit nou wel heel erg lekker, bak dan tegelijk met het gehakt een bakje spekjes mee en voeg een theelepel gerookte paprikapoeder toe!

Wat is Lasagnette?

Een lasagnette is een gerecht dat doet denken aan lasagne, maar dat je helemaal in een pan maakt, in plaats van in de oven. Het is sneller klaar en geeft een stuk minder afwas. Een simpel alternatief voor doordeweeks dus! De naam ‘Lasagnette’ is zover ik weet een bedenksel uit de keuken van Knorr, maar pan-lasagne bestond al heel lang.

Meer wereldgerechten zelf maken? Probeer ook eens Griekse Kofta of bijvoorbeeld Zuid-Afrikaanse Bobotie

Lasagnette zonder varkenvlees

Welke bladen gebruiken we?

Wij gebruiken voor dit recept gedroogde lasagnebladen, die we breken in kleinere stukjes. Je kunt ook verse bladen gebruiken, die zijn wat sneller gaar. Dit zorgt er wel voor dat je saus minder tijd heeft om te pruttelen en je op dat gebied wat smaak verliest.

Eénpansgerecht

Zelf heb ik mijn zelfgemaakte lasagnette overgeschept in een ovenschaaltje. Staat net even leuker op de foto’s, maar als jouw pan in de oven past (en mag) hoef je dit helemaal niet te doen. Scheelt weer afwas!

Lasagnette

Lasagnette is een ideaal eenpansgerecht als je trek hebt in lasagne, maar geen tijd hebt voor, of zin hebt in, al dat werk dat daarbij komt kijken. Deze lasagnette is in zo'n 30 tot 45 minuten klaar. Onze versie heeft ook nog eens lekker veel kaas!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gr wortel
  • 150 gr champignons
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 700 ml water
  • 200 gr lasagnebladen in stukjes gebroken
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de bleekselderij en wortels goed schoon. Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Snijd de courgette in kwart plakjes, de wortel en bleekselderij in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
    1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 2 stengels bleekselderij, 150 gr wortel, 150 gr champignons
  • Verwarm olie in een flinke koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, bleekselderij en wortel zachtjes in aan met een snuf zout.
    olijfolie
  • Zet het vuur wat hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit mooi bruin.
    300 gr rundergehakt
  • Voeg tot slot de courgette, Italiaanse kruiden, een snufje peper en champignons toe en roer goed door. Bak dit 2-3 minuten mee.
    1 courgette, 150 gr champignons, 1 theelepel Italiaanse kruiden, peper
  • Voeg de tomaten, het water toe en gebroken lasagnebladen toe en roer goed door.
    1 blik tomatenblokjes, 700 ml water, 200 gr lasagnebladen
  • Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de lasagne gaar is. Roer regelmatig door.
  • Schep eventueel over in een ovenschaal.
    Pluk of snijd de bol mozzarella fijn en roer dit door de lasagnette heen. Strooi de geraspte mozzarella en de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
    1 bol mozzarella, 2 handjes geraspte mozzarella, 25 gr Parmezaanse kaas
  • Zet de lasagnette kort onder de grill, tot de kaas is gesmolten.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagne, wereldgerecht

Pin dit recept om zelf Knorr Lasagnette zonder pakje te maken!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Lasagnette zelf maken

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Yvonne De wit says:

    Moet er een deksel op de pan als je het 20 min. laat pruttelen?
    En kun je wat over blijft invriezen?

    1. Mariska Author says:

      Nee dat hoeft niet, tenzij het te hard gaat.
      Wat overblijft kan je net zoals lasagne invriezen, maar meestal blijft er hier niets over 😛

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close