Laurierkoekjes | simpel met een vleugje anders

Deel met vrienden en familie

Laurierkoekjes
Laurierkoekjes zijn simpel, met een vleugje anders. Als je aan koekjes denkt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan laurier. Maar dit recept bewijst dat ze wel degelijk goed samen gaan!

Dit recept is geïnspireerd op een recept dat ik zag in de Delicious. Ik was zo nieuwsgierig, dat ik zelf aan de slag ging!

Koekjes met laurier
laurierkoekjes

Ingrediënten Laurierkoekjes

4 blaadjes gedroogde laurier
flinke snuf zeezout
2 eetlepels melk

170 gr bloem
100 gr boter (op kamertemperatuur)
75 gr suiker (lichtbruine basterd)

En nog een beetje bloem voor het uitrollen en bestuiven

Overige benodigdheden: vijzel, grote kom, bakplaat, bakpapier, plastic folie, deegroller, uitsteek vormpjes

Bereiding  Laurierkoekjes

  1. Stamp in een vijzel de blaadjes gedroogde laurier fijn, samen met een snuf zout. Als je zout op een gegeven moment groenig begint te worden ben je goed bezig.
  2. Verwarm de melk samen met je gestampte laurier op laag vuur. Niet langer dan anderhalve minuut en het is absoluut niet de bedoeling dat de melk gaat koken. Zet de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen, terwijl je de rest van de ingrediënten afmeet.
  3. Plaats de boter, suiker en bloem in een grote kom. Haal de melk door een zeefje en doe dit er ook bij. Meng het tot een deeg. Dit kan gewoon met je handen; je zult zien dat het snel een mooi soepel deeg wordt.
  4. Maak een dikke plak en wikkel deze in plastic folie. Plaats je deeg minimaal een uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en pak het uit. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en rol uit tot de lap ongeveer 3 tot 5 mm dik is. Zelf vond ik ze dun het lekkerste!
  7. Steek rondjes uit je deeg en plaats deze op de bakplaat. Het deeg houdt goed zijn vorm, dus je zou ook andere vormpjes (met leuke figuurtjes!) kunnen gebruiken.
  8. Bak de laurierkoekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Let goed op de verdeling van de warmte in de oven. Ik heb mijn achterste koekjes er eerder uit gehaald dan de voorste koekjes.
  9. Schep de koekjes voorzichtig op een rooster om af te koelen.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close