Lazy BBQ pulled chicken (inclusief Instant Pot recept)

Deel met vrienden en familie

Met slechts 2 ingrediënten maak je deze heerlijke BBQ pulled chicken, bijvoorbeeld voor een pulled chicken burger! Super snel in de Instant Pot, maar ook prima te doen in een gewone pan. Vandaag deel ik mijn cheat-recept met jullie.

Lekkere BBQ saus essentieel voor dit recept

Op dit moment, aan het einde van mijn zwangerschap, heb ik wel zin om lekker te eten, maar echt geen energie om uitgebreid te koken. De Instant Pot is dan ideaal. Mijn oog viel op een fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature die nog steeds op mijn aanrecht stond. Ik besloot ermee aan de slag te gaan. Wel eerst goed je saus proeven, want een barbecuesaus kan nogal intens smaken. Deze variant is licht zoet, een vleugje pittig en niet te smoky; perfect voor een gerecht als dit!

Lazy BBQ pulled chicken burger

Ingrediënten Lazy BBQ pulled chicken

4 kippendijen
250 ml BBQ saus (ik gebruikte dus deze)
125 ml water

Optionele extra’s voor de burger van de foto
2 burgerbroodjes
mayonaise
botersla

Maar ook lekker met bijvoorbeeld (ingelegde) rode kool, geraspte wortels of helemaal anders met een portie rijst, ingelegde komkommers en wat sperziebonen!

Bereiding in de Instant Pot

  1. Doe de kippendijen, BBQ saus en water in de pot. Roer door en sluit de deksel. Controleer of het ventiel goed dicht staat.
  2. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 15 minuten.
  3. Deze keer laat ik hem daarna lekker natuurlijk leeg lopen, maar je kunt ook een quick release gebruiken.
  4. Haal de kip uit de saus en pluk in kleinere stukken met twee vorken .
  5. Het kan zijn dat je saus niet dik genoeg is. Gebruik dan de SAUTE knop om de saus in te dikken. Hierbij is het wel nodig om in de buurt van de pot te blijven. Roer zo nu en dan door. Heb je een suikervrije BBQ saus gebruikt? Dan kan het zijn dat het indikken niet snel genoeg gaat, voeg dan beetje bij beetje een maïzena-water papje toe.
  6. Saus de gewenste dikte? Haal de pot dan uit de Instant Pot om aanbranden te voorkomen, hij blijft namelijk nog wel even warm! Roer wat van de saus door je pulled chicken.
  7. Snijd de broodjes doormidden en toast even in de pan. Besmeer met mayonaise, beleg met botersla en BBQ pulled chicken en schep er nog een beetje extra saus op. Kapje er op en je bent klaar om te smullen!

Bereiding in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een braadpan met deksel die in de oven kan. Geen geschikte pan? Gebruik dan een ovenschaal die je afdekt met aluminiumfolie.
  2. Meng hierin de kippendijen, BBQ saus en water goed door.
  3. Plaats met deksel op de pan in de oven, ongeveer een uur. Na een half uur schep je alles goed door.
  4. Haal de kip uit de saus en pluk in kleinere stukken met twee vorken. Roer wat van de saus door je pulled chicken.
  5. Snijd de broodjes doormidden en toast even in de pan. Besmeer met mayonaise, beleg met botersla en BBQ pulled chicken en schep er nog een beetje extra saus op. Kapje er op en je bent klaar om te smullen!

Super makkelijk, maar heerlijk smullen!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. dit recept wil ik vandaag gaan maken maar een lading in een keer. nu zegt de handleiding van mijn instant pot dat ik minimaal 500 ml moet gebruiken voor het pressure koken. is dit nodig of kan ik het dan beter in de oven klaarmaken?

    1. Mariska Author says:

      Hoi Eileen, met dit recept heb ik nooit problemen gehad met druk opbouw.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close