Lekker Lunchen: Libanees platbrood met zalm en asperges

Deel met vrienden en familie

Libanees platbrood met zalm en groene asperges

Libanees platbrood met zalm en asperges… als dat geen goed begin van je middag is, weet ik het ook niet meer. Lekker, vol met verse producten en het ziet eruit als een klein feestje.

Het werd weer eens tijd voor een nieuwe rubriek op Flying Foodie en hier is hij dan: Lekke Lunchen. Uitgebreid lunchen is iets wat ik eigenlijk alleen in het weekend doe; doordeweeks heb of neem ik er de tijd gewoon niet voor. En ik denk dat ik daar niet de enige in ben! In het weekend mag het dan ook wel een feestje zijn. Meestal ga ik voor een lekker broodje met ei, maar dit keer ga ik voor zalm!

Libanees platbrood zag ik gewoon liggen bij de Albert Heijn, maar je kunt ook gewoon een ander flatbread of zelfs een wrap gebruiken voor dit recept. Zelf vond ik het leuk om eens met een ander soort brood te werken en de smaak past goed bij het recept.

 

 

Libanees flatbread met zalm en groene asperges als lunch

Libanees platbrood met zalm en groene asperges als lunch

Benodigdheden Libanese platbrood lunch

Voor vier personen
4 Libanese platbroden
1 bakje groene asperge tips
1 teentje knoflook
1 bakje gerookte zalm snippers
125 ml zure room
1 citroen
1 bakje kiemen
olijfolie, zeezout & peper

Benodigdheden Libanese platbrood lunch

Is je brood wat droog en taai? Bak deze dan eerst even met een heel klein beetje olijfolie in een warme koekenpan. Dit brengt je brood weer helemaal tot leven. Daarna gaan we verder met het recept.

  1. Meng de asperge tips met een eetlepel olijfolie en het geperste teentje knoflook en bak dit in een koekenpan op midden hoog vuur, totdat de asperge tips beetgaar zijn en besprenkel met wat zeezout. Dit neemt meestal 3-4 minuten in beslag. Je kunt hier ook een grill voor gebruiken, dat gaat meestal wat sneller. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
  2. Verdeel de zure room over de Libanese platbroden. Maak er kleine dotjes van, dat staat leuk! Heb je wat meer haast? Smeer dan gewoon een dun laagje over het hele brood.
  3. Verdeel vervolgens de gerookte zalm snippers en de groene asperge tips erover. Maak het geheel af met wat verse kiemen, wat vers gemalen peper en een partje citroen.

Eet smakelijk! Lunch jij graag uitgebreid in het weekend of maak je er elke dag wel een klein feestje van?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close