Lemon poppyseed muffins oftewel citroen-maanzaad muffins zijn heerlijk fris, een klein beetje zuur en lekker knapperig door de maanzaadjes.
Ik maakte bij deze muffins een simpele glazuurtje door poedersuiker met een klein beetje citroensap door elkaar te roeren tot het een mooi plakkerig sausje werd. Een druppeltje citroenextract zorgde voor een extra citroensmaak, zonder het nog zuurder te maken. De muffins hebben geen glazuur nodig, maar het geeft ze net even dat extra’s.
Ingrediënten Lemon Poppyseed muffins
voor 12 muffins
2 eieren
175 gr dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse)
2 el citroensap (van echte citroenen, nooit kant-en-klaar!)
1 tl vanille extract
175 gr bloem
1,5 el bakpoeder
1,5-2 el maanzaad
geraspte schil van 2 citroenen
flinke snuf zout
Overige benodigdheden: bakspray of cupcake papiertjes, muffin bakvorm
Bereiding Lemon Poppyseed muffins
- We beginnen met het verwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
- Meng in één kom alle droge ingrediënten door elkaar en in een andere kom alle natte. De natte doe ik meestal zelf in een maatbeker.
- Schenk of schep de natte ingrediënten bij de droge en roer dit rustig door. Doe dit gewoon met een (houten) lepel. Het is niet de bedoeling dat je het gaat kloppen, doorroeren tot alles gemengd is, meer niet.
- Spray je muffin bakvorm in met bakspray of gebruik cupcake papiertjes. Verdeel het beslag en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de lemon poppyseed muffins in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Steek een satéprikker in de muffin om te kijken of ze gaar zijn; de prikker moet weer schoon uit de muffin komen.
- Laat de muffins afkoelen op een rooster en doe er eventueel wat glazuur overheen!
Ooh poppyseeds <3 Deze lijkt me erg lekker met de citroen erbij!