Lente-ui soep! Heerlijk simpel soepje

Deel met vrienden en familie

Lente-ui soep, heerlijk simpel en snel klaar. Dit gerecht heeft slechts 5 ingrediënten, 3 als je de olijfolie en zout & peper niet meetelt. De lente-ui geeft de soep een subtielere smaak dan een traditionele uiensoep en een prachtig groene kleur.

Lente-ui soep

Lente-ui is echt zo’n ingrediënt waar ik een bosje van koop voor een gerecht en vervolgens de rest ligt te verpieteren. Super zonde natuurlijk. Met het maken van deze soep is dat simpel opgelost. Dit recept maakt een flinke hoeveelheid soep, je kunt het recept dus ook halveren. Deze lente-ui soep is niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een lust voor het oog dankzij de levendige groene kleur. Het gebruik van zowel het witte als groene deel van de lente-ui zorgt voor een intens groene soep die direct in het oog springt en perfect past bij een kleurrijke, lichte maaltijd. De subtiele smaak van lente-ui maakt deze soep bovendien een fijne afwisseling op traditionele uiensoepen, die vaak wat sterker van smaak zijn. Met slechts enkele ingrediënten is dit een eenvoudig recept dat snel op tafel staat, zonder concessies te doen aan de smaak of uitstraling.

Gezonde Groene Soep

Naast de prachtige kleur biedt lente-ui ook verschillende gezondheidsvoordelen. Lente-ui zit boordevol vitamines en mineralen, zoals vitamine C, K en A, die het immuunsysteem een boost kunnen geven en bijdragen aan gezonde botten. Verder bevat lente-ui antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die een positieve invloed kunnen hebben op de algehele gezondheid. Deze soep is dan ook niet alleen een feestje om te zien, maar ook een voedzame keuze, ideaal voor wie simpel, snel en gezond wil genieten.

Lente-ui soep! Heerlijk simpel soepje

Lente-ui soep, heerlijk simpel en snel klaar. Dit gerecht heeft slechts 5 ingrediënten, 3 als je de olijfolie en zout & peper niet meetelt. De lente-ui geeft de soep een subtielere smaak dan een traditionele uiensoep en een prachtig groene kleur.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosjes lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • 750 ml bouillon
  • peper en zout
  • Optioneel
  • room

Instructies

  • Snijd de lente-uitjes in ringen. Je kunt zowel het witte deel als het groene loof gebruiken. Leg een klein beetje van de groene ringetjes apart ter decoratie. Pers of snijd het teentje knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in de pan en fruit hier je knoflook en lente-ui in, ongeveer 2 tot 3 minuten.
  • Voeg bouillon toe en laat 15 minuten koken. Pureer de lente-ui soep glad en voeg eventueel wat extra bouillon toe als je hem te dik vindt.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Als je het lekker vindt kun je een klein scheutje room toevoegen.

Notities

Tip: Liever een gebonden soep? Vervang de olie dan door ongeveer 30 gram boter en voeg tussen stap 2 en 3 zo'n 40 gram bloem toe en laat dit 5 minuten mee bakken. Vervolg dan het recept.
Auteur: Mariska
calorieën: 20kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Europees, Westers
Trefwoord: kerst voorgerecht, Soep

Nutrition

Calorieën: 20kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.3g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.4g | Sodium: 710mg | Potassium: 139mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 120IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 21mg | Iron: 1mg

Pin deze Lente-ui soep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Lente-ui soep kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close