Lente-ui soep! Heerlijk simpel soepje

Deel met vrienden en familie

Lente-ui soep, heerlijk simpel en snel klaar. Dit gerecht heeft slechts 5 ingrediënten, 3 als je de olijfolie en zout & peper niet meetelt. De lente-ui geeft de soep een subtielere smaak dan een traditionele uiensoep en een prachtig groene kleur.

Lente-ui is echt zo’n ingrediënt waar ik een bosje van koop voor een gerecht en vervolgens de rest ligt te verpieteren. Super zonde natuurlijk. Met het maken van deze soep is dat simpel opgelost. Dit recept maakt een flinke hoeveelheid soep, je kunt het recept dus ook halveren.

Ingrediënten Lente-ui soep

voor 4 personen

2 bosjes lente-ui (nieuwsgierig of je ook bosui kan gebruiken? Lees het hier)
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
750 ml bouillon
peper en zout

Optioneel: room

Ingrediënten

  1. Snijd de lente-uitjes in ringen. Je kunt zowel het witte deel als het groene loof gebruiken. Leg een klein beetje van de groene ringetjes apart ter decoratie. Pers of snijd het teentje knoflook fijn.
  2. Verwarm de olie in de pan en fruit hier je knoflook en lente-ui in, ongeveer 2 tot 3 minuten.
  3. Voeg bouillon toe en laat 15 minuten koken. Pureer de lente-ui soep glad en voeg eventueel wat extra bouillon toe als je hem te dik vindt.
  4. Breng op smaak met wat peper en zout.

Als je het lekker vindt kun je een klein scheutje room toevoegen.

Tip: Liever een gebonden soep? Vervang de olie dan door ongeveer 30 gram boter en voeg tussen stap 2 en 3 zo’n 40 gram bloem toe en laat dit 5 minuten mee bakken. Vervolg dan het recept.

 

Pin deze Lente-ui soep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Lente-ui soep kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close