Limoncello Scroppino is een heerlijk verfrissend drankje met sorbetijs. Zowel geschikt als aperitief, verfrissend tussengerecht of als afsluiter van de avond. Deze keer maken we deze Italiaanse klassieker met een kleine limoncello twist.
Vegan Limoncello Cream
Onlangs kreeg ik de Limoncello Cream van Pallini binnen en ik was gelijk blij verrast: ondanks de romigheid is deze limoncello helemaal vegan. Ik zocht het verder uit en kwam erachter dat het gemaakt is met verse kokosolie. De smaak is heerlijk fris, maar ook zacht, met een pure citroensmaak. Limoncello Cream is verkrijgbaar bij diverse supermarkten en slijterijen.
Je kunt voor dit recept alle soorten limoncello gebruiken. Let wel op, deze creamy limoncello bevat slechts 15% alcohol, waar gewone limoncello rond de 26 tot 31% zit. Gebruik dan dus wat minder of ga voor een sterker resultaat!
Ben jij gek op limoncello? Probeer dan ook eens onze Limoncello Tiramisu.
Ingrediënten Limoncello Scroppino
Per glas
75 gr citroen sorbetijs
45 ml Limoncello Cream (3 eetlepels)
prosecco
optioneel: citroenschil ter decoratie
De ingrediënten zijn per glas, maar je maakt met gemak meerdere drankjes per keer.
Bereiding
- Schep in een flinke schaal het sorbetijs en de limoncello. Zelf gebruik ik het liefst een rvs schaal, want dan blijft het lekker koud.
- Klop met een garde glad. Als het ijs nog wat aan de harde kant is, duw ik er eerst in met de kop van de garde, voor ik ga kloppen.
- Roer beetje bij beetje de prosecco erbij, tot je de juiste dikke hebt.
- Schenk in een glas en serveer direct!
Extra tip voor een warme zomeravond: leg de glazen van tevoren even in de vriezer, voordat je de limoncello scroppino gaat maken.
Zelf drink ik mijn scroppino’s graag uit zo’n fancy martini glas, dat geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar je hebt ook nog eens geen rietje nodig. Drink jij hem wel graag met een rietje, denk dan eens aan een plasticvrij alternatief.