Heerlijk verfrissende Limoncello Scroppino

Deel met vrienden en familie

Limoncello Scroppino is een heerlijk verfrissend drankje met sorbetijs. Zowel geschikt als aperitief, verfrissend tussengerecht of als afsluiter van de avond. Deze keer maken we deze Italiaanse klassieker met een kleine limoncello twist.

Limoncello Scroppino ingredienten

Vegan Limoncello Cream

Onlangs kreeg ik de Limoncello Cream van Pallini binnen en ik was gelijk blij verrast: ondanks de romigheid is deze limoncello helemaal vegan. Ik zocht het verder uit en kwam erachter dat het gemaakt is met verse kokosolie. De smaak is heerlijk fris, maar ook zacht, met een pure citroensmaak. Limoncello Cream is verkrijgbaar bij diverse supermarkten en slijterijen.

Je kunt voor dit recept alle soorten limoncello gebruiken. Let wel op, deze creamy limoncello bevat slechts 15% alcohol, waar gewone limoncello rond de 26 tot 31% zit. Gebruik dan dus wat minder of ga voor een sterker resultaat!

Ben jij gek op limoncello? Probeer dan ook eens onze Limoncello Tiramisu.

Limoncello Scroppino

Ingrediënten Limoncello Scroppino

Per glas

75 gr citroen sorbetijs
45 ml Limoncello Cream (3 eetlepels)
prosecco

optioneel: citroenschil ter decoratie

De ingrediënten zijn per glas, maar je maakt met gemak meerdere drankjes per keer.

Bereiding

  1. Schep in een flinke schaal het sorbetijs en de limoncello. Zelf gebruik ik het liefst een rvs schaal, want dan blijft het lekker koud.
  2. Klop met een garde glad. Als het ijs nog wat aan de harde kant is, duw ik er eerst in met de kop van de garde, voor ik ga kloppen.
  3. Roer beetje bij beetje de prosecco erbij, tot je de juiste dikke hebt.
  4. Schenk in een glas en serveer direct!

Extra tip voor een warme zomeravond: leg de glazen van tevoren even in de vriezer, voordat je de limoncello scroppino gaat maken.

Zelf drink ik mijn scroppino’s graag uit zo’n fancy martini glas, dat geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar je hebt ook nog eens geen rietje nodig. Drink jij hem wel graag met een rietje, denk dan eens aan een plasticvrij alternatief.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close