Limoncello Tiramisu met aardbeien

Deel met vrienden en familie

Limoncello Tiramisu met aardbeien en een geheim ingrediënt, dat het nog lekkerder maakt dan anders. Simpel in elkaar te zetten met slechts een paar ingrediënten. Lekker zoet en zomers.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: eierkoeken zijn het geheime ingrediënt in deze limoncello tiramisu! Helemaal per ongeluk ontdekte ik dat eierkoeken heel erg lekker zijn in tiramisu. Ik was namelijk ‘gewoon’ op zoek naar lange vingers (die normaal gesproken in tiramisu worden gebruikt), maar de kleine supermarkt waar ik mijn boodschappen deed verkocht deze niet. Mijn oog viel op een zak met eierkoeken en ik dacht ‘waarom ook niet?’.

Lezers die mij al wat langer volgen zullen wel verbaasd zijn: een toetje met aardbeien op Flying Foodie? Ik ben namelijk allergisch voor aardbeien. Gelukkig is dit pas op latere leeftijd begonnen, dus ik weet wel degelijk hoe ontzettend lekker ze zijn. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ik dit toetje zonder al te veel problemen links heb kunnen laten liggen. Als foodblogger eet je immers al vaak genoeg zoetigheid 😉

Limoncello Tiramisu horizontale foto

Villa Massa limoncello tiramisu met aardebeien

Ingrediënten Limoncello Tiramisu

voor vier desserts
250 g mascarpone
1 eetlepel limoncello
rasp van halve citroen

150 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker

8 eierkoeken
8 eetlepels limoncello (of meer naar smaak!)

12 to 16 aardbeien (gewassen)

chocolade of cacaopoeder

Overige benodigdheden:
4 glazen of potjes

Bereiding

 1. Klop de mascarpone samen met één eetlepel limoncello en de citroenrasp goed los. Zet opzij en ga verder met de slagroom. Sla de slagroom (hier pak ik zelf een elektrische mixer voor) samen met de inhoud van 2 zakjes vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom rustig door het mascarpone mengsel heen.
 2. Snijd de eierkoeken op maat, zodat ze precies in het glas passen en prik er flink wat gaatjes in met een satéprikker. Dit zorgt ervoor dat de limoncello beter in de koek trekt. Duw de eierkoekrondjes naar de onderkant van je glaasjes en besprenkel ze elk met ongeveer een eetlepel limoncello (of meer naar smaak).
 3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Plaats ze met de gesneden kant tegen het glas aan.
 4. Schep nu het slagroom-mascarpone mix voorzichtig tussen de aardbeien en duw rustig aan. Herhaal dit voor alle glaasjes.
 5. Als het goed is heb je nu nog 4 eierkoek rondjes over. Deze prik je ook in, besprenkel je met limoncello en duw je voorzichtig bovenop je desserts.
 6. Je maakt deze heerlijke limoncello tiramisu natuurlijk helemaal af met wat chocolade.

Eet smakelijk! Ben jij ook zo gek op aardbeien?

 

Pin deze Limoncello Tiramisu

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Limoncello Tiramisu

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. A bite of cravings says:

  Wat ziet ‘ie er mooi en lekker uit! Denk dat het ook juist een keer lekker is met andere koek erin. Leuk idee! X

 2. Mmm, wat een lekkere lente tiramisu! Helemaal top, en al helemaal met limoncello!

  1. Het lente zonnetje brengt altijd een hoop inspiratie met zich mee 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close