Deze verwarmende linzen-chorizo stoofpot is te maken in 30 minuten. Wat is er nou lekkerder dan ’s avonds met koud weer thuiskomen en dan zo’n heerlijke stoofpot op tafel zetten? De kleuren zijn vrolijk en de smaken lekker vol en intens.
Ingrediënten Linzen Chorizo stoofpot
1 ui
3 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
1 blik linzen (400 gr)
1 blik tomatenpulp
400 gr bloemkool in roosjes
200 gr chorizo
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel gerookte paprikapoeder
100 gr kastanjechampignons
zout, peper en olijfolie
Optioneel: verse peterselie
Bereiding
- Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook.
- Bak de chorizo in een eetlepel olie. Zodra de olieën vrijkomen uit de chorizo kun je de ui en knoflook toevoegen en fruiten.
- Snijd ondertussen de paprika’s en kastanjechampignons in kwarten. Het mag allemaal best grof, we maken immers een stoofpot.
- Voeg de helft van de linzen en alle overige ingrediënten toe Vul het blik waar de tomatenpulp uit gekomen is met water en voeg dat toe aan de pan. Laat dit 20 minuten pruttelen.
- 1 minuut voor tijd mogen de rest van linzen erbij, deze hoeven alleen maar op te warmen.
- Proef en breng op smaak met wat zout en peper.
Eet smakelijk! Deze linzen-chorizo stoofpot is gewoon lekker en compleet op zichzelf. Perfect dus als je op je koolhydraat inname wilt letten. Wil je er toch nog graag iets bij eten, dan kan ik rijst en brood aanraden!
Pin deze Linzen Chorizo stoofpot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Perfect herfstrecept Mariska!
Het was heerlijk!!
Goed om te horen Wim! Heel wat anders dan de Thaise recepten he?