Heerlijk verwarmende linzen-chorizo stoofpot

Chorizo linzen stoof
Deze verwarmende linzen-chorizo stoofpot is te maken in 30 minuten. Wat is er nou lekkerder dan ’s avonds met koud weer thuiskomen en dan zo’n heerlijke stoofpot op tafel zetten? De kleuren zijn vrolijk en de smaken lekker vol en intens.

Linzen chorizo stoofpot

Ingrediënten Linzen Chorizo stoofpot

1 ui
3 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
1 blik linzen (400 gr)
1 blik tomatenpulp
400 gr bloemkool in roosjes
200 gr chorizo
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel gerookte paprikapoeder
100 gr kastanjechampignons
zout, peper en olijfolie

Optioneel: verse peterselie

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook.
  2. Bak de chorizo in een eetlepel olie. Zodra de olieën vrijkomen uit de chorizo kun je de ui en knoflook toevoegen en fruiten.
  3. Snijd ondertussen de paprika’s en kastanjechampignons in kwarten. Het mag allemaal best grof, we maken immers een stoofpot.
  4. Voeg de helft van de linzen en alle overige ingrediënten toe Vul het blik waar de tomatenpulp uit gekomen is met water en voeg dat toe aan de pan. Laat dit 20 minuten pruttelen.
  5. 1 minuut voor tijd mogen de rest van linzen erbij, deze hoeven alleen maar op te warmen.
  6. Proef en breng op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk! Deze linzen-chorizo stoofpot is gewoon lekker en compleet op zichzelf. Wil je er toch nog graag iets bij eten, dan kan ik rijst en brood aanraden!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *